Posted by: JanChris | 23/04/2009

Regeringen skjuler stigende antal familiesammenføringer

I et indslag i TV2’s 22-Nyheder i går aftes, der kan ses her, kom det frem, at Integrationsministeriet skjuler oplysningerne om, hvor mange, der har fået familiesammenføring i Danmark i 2009. Kritikken kommer såmænd fra egne rækker, nemlig Venstres Eyvind Vesselbo, der er uddannet kultursociolog og var én af de første, der advarede om følgerne af masseindvandringen i 80’erne og 90’erne, inden han for et par år siden udviklede sig til lidt af en slapper på området.

Sagen er ekstrem prekær for regeringen, fordi en stigning i tallene ville bekræfte mange danskeres frygt for, at sidste sommers massive medieomtale af mulighederne for at få familiesammenføring her i landet ved hjælp af den såkaldte Metock-dom og EU-princippet om arbejdskraftens frie bevægelighed ville føre til en voldsom stigning i antallet af tilladelser på området og dermed underminere den danske udlændingepolitik.

tv2-nyheder

Samtidig ville regeringens samarbejde med Dansk Folkeparti atter engang blive stillet på en alvorlig prøve. I endnu højere grad, end det er tilfældet med regeringspartierne, kan DF simpelthen ikke leve med et scenario, hvor de danske grænser står pivåbne for alverdens mennesker.

I øvrigt forudså Omnial allerede i december sidste år, at regeringen ville romantisere familiesammenføringsstatistikkerne, og selvom den altså blot har valgt at tilbageholde oplysningerne, var jeg altså ikke helt galt på den i mit sortsyn.

Til dem, der spørger sig selv, hvad Birthe Rønn Hornbech har at sige til sagen? Hun er selvfølgelig tavs som altid, og man kan godt forstå hende: Hun er helt klart bedst med munden lukket, som det famøse TV2-interview sidste år illustrerede på glimrende vis.

Reklamer

Responses

 1. Politikerne tror, at de snyder det danske folk.
  Men vent – folket er ikke dumt.

  De gamle partier og deres dybt naive politikere vil komme til at betale prisen.
  Stol på det.

  Vi har før haft fremmede herrer i landet.
  Det gav os erfaringer til modstand.

  falkeøje

 2. Det er ikke fair at kalde Eyvind Vesselbo for en slapper. Han er blot blevet ældre. Hvis han skal inviteres til middag og ud at holde foredrag under sit otium, er det nu, han skal sadle om.

  Folk, der mener som os, invitere jo ikke til fine, officielle middage og har ingen attraktive priser at uddele.

  Så altså: Når man bliver gammel, skal man sadle om. Ellers dør man ensom, foragtet, og isoleret. Og det er næsten ikke det værd. Vel ?

  – – –

 3. Nej, det er også rigtigt, og spørgsmålet er, om man selv ville gøre det anderledes, hvis man befandt sig i en tilsvarende situation? Det er lakmusprøven. M.h.t. Eyvind Vesselbo siges det jo også, at han stadig drømmer om – og har gode chancer for – at blive miljøminister.

 4. Jeg har lavet en lille EU-valg 2009 Facebook-applikation med et prøvevalg så man kan se hvilke kandidat der ligger en nærmest. Husk at stemme. Det er vigtigere end som så.

  http://apps.facebook.com/europavalg/


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: