Posted by: JanChris | 03/03/2009

Ekstremist-eufemisme udbedes

Hvor er det skuffende at opleve bl.a. Københavns socialdemokratiske integrationsborgmester, Jakob Hougaard, Venstres kulturborgmester i samme by, Pia Allerslev, og den uundgåelige, Uffe Ellemann-Jensen, træde frem i offentligheden og forsvare imam Abdul Wahid Pedersen og det samarbejde, Danmarks største kommune har med ham og hans forening, Muslimernes Fællesråd. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) har som bekendt kaldt Wahid Pedersen for ekstremist.

Betegnelsen er dog altså ifølge ovennævnte trio helt forkert, og umiddelbart virker imamen med sit charmerende gavtyvesmil og sin århusianske accent da også sympatisk.

Der er bare det lille men, at han i årenes løb er kommet til at give udtryk for en række synspunkter, der, i hvert fald efter en vestlig målestok, må anses for at være netop ekstreme. Her følger et lille udpluk:

I 1998 blev han under en paneldebat spurgt, om han ønskede at implementere den muslimske sharia-lovgivning i Danmark? Wahid Pedersen svarede: Ja, når der bliver flertal af muslimer, bliver den indført. (JP d. 22.11.98)

Konkret m.h.t. stening, der som bekendt er en del af sharia-lovgivningen, udtalte han i 2002: (…) Vi kan hurtigt blive enige om, at stening til døde er en meget grusom form for afstraffelse, men det ændrer ikke på, at den set i et islamisk lys, er blevet forordnet af Skaberen selv. Vi er derfor umiddelbart ikke bemyndigede til at ændre på samme. (Kristeligt Dagblad, 18.04.02)

I Wahid Pedersens idealsamfund skal ovennævnte- og andre bestialske straffe fastsættes af et shariaråd, som han da også har advokeret for at oprette i Danmark. (Berlingske Tidende, 14.11.06) Endelig har han gjort det klart, at han ikke har noget imod, at mænd har op til fire koner. (JP, 23.05.07)

I offentligheden er Wahid Pedersen også kendt for at være én af de fremmeste repræsentanter for den udbredte muslimske offertankegang, men den narkodømte imam kan også selv uddele verbale øretæver, som da han for to år siden beskyldte DF’s Kenneth Kristensen for at heile imod muslimer og islam. (P1-Debat d. 16.02.07)

Med ovenstående gennemgang in mente, kan man ikke lade være med at spørge Hougaard, Allerslev og Ellemann-Jensen: Hvis ikke Wahid Pedersen er ekstremist, hvad er han så?


Kommentarer

  1. Men når vi ikke blot frem til, at islam er ekstrem??
    Det manden fastholder er jo blot hvad muslimer flest mener at udlede af Koranen. Mener man at koranen er ekstrem og den bruges til at undervise efter bør den vel forbydes.
    Kunne man forestille sig Mein Kampf brugt som udgangspunkt for undervisning?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: