Posted by: JanChris | 15/12/2008

Hvordan vil Lene Espersen klare sig i modgang?

I Hans Engells nye bog, Farvel til Slotsholmen, kan man bl.a. læse, at den nuværende formand for De Konservative, Lene Espersen, omkring årtusindskiftet stormede ind på sin mentors kontor og bedyrede: Pressen elsker mig. Den vurdering var Engell slet ikke enig i, og han benyttede lejligheden til at løfte en advarende pegefinger mod sin unge protegé: “Du tager fuldstændig fejl. Pressen elsker ingen. Du er i øjeblikket, og vil i de kommende mange år være, en fænomenal god historie. Du har en stor fremtid foran dig, du kommer til at præge dansk politik, og du er utrolig god, både på tv og i avisinterviews. Skarp, direkte, morsom, underholdende, anderledes – og så skader det jo heller ikke, at du ser nogenlunde godt ud.” Jeg mindede Lene om, at alt har en ende og, at medierne ville behandle hende som darling lige indtil den dag, hun stødte ind i en sag, eller der kom andre politikere på banen, eller hun af én eller anden grund pludselig blev en negativ historie. Medierne holder ikke af nogen bestemt. Man må altid være klar over, uanset hvor meget man taler med journalister, og hvor mange gode historier, der måtte være i én, så sidder journalister og politikere på hver deres side af bordet.  

Trods Engells formanende ord har Lene Espersen formentlig – og i så fald med rette – indtil for et par dage siden levet i den tro, at pressen vitterligt elskede hende, men nu tyder meget på, at hun i fremtiden må finde sig i at blive behandlet på lige fod med alle andre politikere. Hun kan nemlig ikke længere løbe fra, at den kuldsejlede Politireform de facto er hendes ansvar, heller ikke selvom hun meget belejligt flyttede ministerium, lige før de største skeletter i justitsministeriet begyndte at vælte ud ad skabene.

Det er ikke overraskende Berlingske Tidende – altså den der højborgerlige avis med den troende socialdemokrat som chefredaktør – der har stillet skarpt på Lene Espersens meritter som justitsminister, og avisen har fundet ud af, at 26 sager ikke er nævnt i den store undersøgelse om politisvigt i de 12 danske politikredse, hun iværksatte sidste sommer. Spørgsmålet er så, om der har været tale om en bevidst udeladelse af de pågældende sager for at tegne et mere positivt billede af politiets arbejde, og i så fald, om ordren dertil er kommet fra justitsministeren selv. Det benægter Lene Espersen selvfølgelig, men hvis det alligevel har været tilfældet, er det en meget alvorlig sag for hende, også selvom hun i dag er økonomi- og erhvervsminister.

Noget tyder dog på, at forklaringen på det uklare hændelsesforløb skal findes i Lene Espersens arbejdsmetoder. Ifølge medredaktør på Information, Bent Winther, var hun nemlig blandt justitsministeriets embedsmænd ikke just kendt for at være detaljernes kvinde (Hør selv Winther ved at klikke her.) Ud over sin manglende lyst/evne til at nærlæse sagsakter o.l., havde Espersen – trods sin store og ansvarsfulde stilling – også ry for ikke at have længere arbejdsdage end almindelige lønmodtagere.

Som Omnial spåede, da Lene Espersen overtog formandsstolen efter Bendt Bendtsen, er De Konservative kun gået en lille smule frem med deres nye kvindelige frontfigur. Det er dog ikke sådan, at Espersen ikke har været synlig, det har hun bestemt, men ikke altid for det gode. Bl.a. gav det anledning til nogen undren og mumlen rundt omkring i de danske hjem, at den hjælpepakke til bl.a. realkreditinstitutterne, Lene Espersen fik vedtaget for et par måneder siden, søreme også endte med at komme hendes egen privatøkonomi til gode. Familien Espersen i Dragør har nemlig et flexlån, der uden ministeriel indgriben ville have kostet 40.000 kr. mere årligt, end det nu bliver tilfældet.

Heller ikke den hjælpepakke til bankerne, økonomi- og erhvervsministeren i øjeblikket er ved at forhandle på plads, vækker jubel blandt vælgerne. De fleste danskere har svært ved at forstå, hvorfor bankerne skal have tilført et trecifret milliardbeløb, svarende til 18.000 kr. pr. dansker, når de i årevis har skovlet penge ind. Således skriver Ekstra Bladet i dag, at alene de fem største danske banker de sidste fem år har haft et samlet overskud på 95,8 mia. kr! Er det virkelig god, borgerlig politik at hjælpe netop denne erhvervsgruppe, der trods den aktuelle økonomiske krise ikke ligefrem kan betegnes som akut nødlidende? Det bliver noget af en opgave for Lene Espersen at forklare nødvendigheden af- og retfærdigheden i dette indgreb, og til det formål er det ikke længere nok bare at ty til korte, klare budskaber á la Der vil blive slået hårdt ned på urostiftere. Der skal mere til, og spørgsmålet er, om Espersen er ligeså god, når hun for første gang i sin politiske karriere for alvor er under pres, som hun har været hidtil i medgang? Omnial tillader sig at tvivle.

Støt Omnial ved at klikke her.

Reklamer

Responses

  1. Det er mange år siden, at en konservativ var en god dansker, den tid er desværre forbi.
    Nu er de ligeså svigefulde overfor fædrelandet, som de fleste andre.

    falkeøje


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: