Posted by: JanChris | 11/12/2008

Dømmes tre gange så mange unge for vold i dag som for 10 år siden? Det bruger vi 19 sek. på!

TV-Avisen brugte i forgårs hele 19 sekunder af sin dyrebare tid på at beære sine seere med en perifer- og – sammenlignet med emner som giv en gris i julegave og hjælp miljøet – fuldstændig ligegyldig nyhed: På 10 år er antallet af voldsdømte unge tredoblet, lød det med bekymret mine fra studievært Mette Walsted Vestergaard (Michael Kristiansens kæreste). Hun kunne dog samtidig berolige seerne: Stigningen kan bl.a. skyldes, at danskerne oftere anmelder vold, end de gjorde tidligere. Ja, så skulle den ged vist være barberet. Danskerne laver faktisk stort set ikke andet end at anmelde vold, specielt efter de mange historier om, hvor dårligt det danske politi fungerer, er de virkelig begyndt at valfarte til politistationerne i hobetal. Dertil kommer, at det jo også er ufattelig morsomt at møde op i retten og vidne mod andre personer, specielt, eftersom man i mange tilfælde senere får mulighed for at lære de pågældende endnu bedre at kende, når de pludselig helt af sig selv møder op på éns privatadresse ledsaget af bredskuldrede mænd med flotte rygmærker på jakkerne og diverse instrumenter i lommerne. 

mwv

Vi må heller ikke glemme, at antallet af unge er steget voldsomt de sidste 10 år, så derfor må flere personer i den aldersgruppe i sagens natur også blive dømt for vold. Forklaringerne på det stigende antal voldsdømte unge er altså gode, og Omnial kan – for at bruge statsministerens ord – fuldstændig afvise nogen som helst sammenhæng mellem den store indvandring fra fortrinsvis muslimske lande, Danmark har været udsat for de sidste mange år, og den tiltagende vold blandt unge. Kun islamofober, xenofober og racister kan fostre sådanne syge tanker.

Se indslaget i TV-Avisen ved at klikke her.

Læs Polemikens indlæg om sagen ved at klikke her.


Kommentarer

  1. “Stigningen kan bl.a. skyldes, at danskerne oftere anmelder vold, end de gjorde tidligere.” Det har været den stående floskel fra kriminolog Balvig og andre i samme branche i årtier. Ligesom vi har hørt, at det bedste var at politiet ikke fandt forbryderne eller at de fleste forbryder kom ud af kriminaliteten, når de fik familie – dvs o 30-årsalderen, hvilket er grunden til, at man kan få overnatningsbesög i nogle fängsler

  2. Det påfaldende er så, at det efterhånden er almen viden i den brede befolkning, at man ikke uden videre anmelder overfald, vold og andre kulturberigelser, idet det nemt kan have alt for store omkostninger.

    Ved DR virkelig ikke, hvordan virkeligheden ser ud, eller leger de bare dumme (de har jo efterhånden nogen års erfaring)?

  3. Uha, du er skarp. Men det er også nødvendigt. Jeg ville ønske, at medierne ville tænke lidt som dig – bare en lille smule. Fatter faktisk ikke, hvorfor de er så virkelighedsresistente.

  4. Tak for alle jeres kommentarer, som jeg sætter stor pris på. Jeg håber, I har forståelse for, at jeg ikke altid har tid til at svare jer enkeltvis.

  5. what the fuck
    -tak for det 😀


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: