Posted by: JanChris | 07/12/2008

DR og TV2 afetnificerer drabsmænd, så selv svenskerne ville være stolte

Som de fleste nok har hørt, blev to burmesiske mænd natten til lørdag stukket ned på Amager. Den ene, en 39-årig mand, der efterlader en gravid kone og et barn på mindre end et år, fik fire knivstik og døde senere af sine kvæstelser, mens den anden, en 40-årig mand, overlevede, selvom han blev stukket hele seks gange af gerningsmændene. Netop drabsmændene er det meget sparsomt med oplysninger om, det vides dog, at der er tale om en gruppe ganske unge mænd, for nu at citere TV-Avisen fra i går. TV2-Nyhederne var ikke meget mere meddelsomme: En gruppe unge mænd stod bag de grusomme knivoverfald, kunne Jes Dorph-Petersen fortælle, og seerne fik desuden, af drabschef ved Københavns Politi, Ove Dahl, at vide, at det drejede sig om en syv-otte personer, at de er en 15 – 18 år og var iklædt hættetrøjer på gerningstidspunktet. TV2’s egen reporter fortalte derudover, at mændene havde bevæget sig larmende og hærgende gennem byen (Kastrup), inden de stak de to burmesiske mænd ned. Ekstra Bladet supplerer med informationen om, at de talte dansk indbyrdes

Med disse hyperdetaljerede oplysninger in mente, er feltet af mulige gerningsmænd blevet indskrænket voldsomt, og derfor kan det ikke vare længe, før offentligheden giver politiet de afgørende tips, der fører til én eller flere anholdelser.

Spøg til side: Som man kan udlede af ovenstående beskrivelser, var der ikke den mindste henvisning til gerningsmændenes etnicitet i hverken TV-Avisen eller TV2-Nyhederne i går aftes – knivoverfaldene var i øvrigt tophistorien på begge kanaler – og det samme er tilfældet på samtlige de aviser og mediers hjemmesider, jeg har besøgt på nettet. Som de fleste med blot en smule kendskab til medieomtalen af lignende sager ved, skal manglende beskrivelse af gerningsmænds etnicitet normalt tolkes som om, de pågældende er indvandrere, nærmere bestemt muslimer. Om det også er tilfældet i denne sag, ved jeg af gode grunde ikke, men noget tyder altså på det. Under alle omstændigheder er det en falliterklæring, at de danske medier unisono gør deres svenske kollegaer kunsten efter og fuldstændig undlader at nævne etnicitet i en kriminalsag. Nogle gange kan det godt forsvares, f.eks. hvis gerningsmændene allerede er pågrebet, men i en sag, hvor politiet leder efter formodede drabsmænd og har brug for offentlighedens hjælp, er det fuldstændig uforståeligt og uforsvarligt.

Se indslaget i TV2-Nyhederne fra i går aftes ved at klikke her.

Se indslaget i TV-Avisen fra i går aftes ved at klikke her.


Kommentarer

 1. Jamen hvor er det dog synd for de “unge mennesker”. De må snarest på en skatteyder-betalt ferie med mindst 15 pædagokker.

  Hvor kan man købe en pistol?

 2. Nåjo, det kan Rune og Carsten hjælpe med.

 3. Ja, det er jo ikke et 16 årigt avisbud, der blev slået ihjel af en dansker. Hvor mange uger kørte pressen på den sag. Hvornår kommer fakkeltoget!!!!!

 4. Er der ikke noget med at nogen af Metroens overvågnings kameraers bånd skal ses igennem? Nu er det self. Weekend men så lang tid tar det vel heller ikke?

 5. Hvis der havde været tale om Danske gerningsmænd, havde overskrifterne lydt noget i retning af ”Danske amok-psykopater i racistisk blodrus”.

  En femmer på at der er tale om kulturbekrigere!

 6. Jeg kan ikke forstå, hvorfor politiet ikke har spurgt den overlevende fra overfaldet, om gruppen af “utilpassede unge” (som der står i Ekstrabladet) havde kendetegn på de ofte sammenklumpede flokke af 2g’er,3g’er og 4g’er der ofte i flok frarøver enkeltpersoner(næsten altid typisk “lyse” dansk-udseende,ikke tørklædebærende personer) deres egendele på åben gade eller om flokken var en blanding eller det var etniske dansker???
  Var de “utilpassede unge” piger eller drenge eller begge dele??
  Var de i jakkesæt, hip-hop tøj, typisk kvindeundertrykkende tørklæder, sparkedragter!, spejderuniformer, Super Brugsen bluser eller en blanding af alle tøjarter!?
  Det er svært at hjælpe politiet, hvis de af politiske korrekte årsager ikke beskriver kendetegn……
  Er det fordi den overlevende fra overfaldet, ikke er i stand til at beskrive gerningsmændene eller gerningskvinderne politisk korrekt, uden at få en dom for racisme, HVIS altså “de unge” har de unævnelige kendetegn??
  Jeg forstår det ikke!!

 7. Det viser sig nu, at den dræbte hedder Mohammad Hashlem, og selvom han som nævnt er fra Burma, hvor næsten 90% af befolkningen er buddhister, tyder det vel på, at han er muslim, eller hvad? Dermed har de unge – hvis vi vel at mærke går ud fra, de er muslimer – dræbt en trosfælle, og det var vel ikke meningen?

 8. “”Læg mærke til at ordet burmaner referer til en af de etniske minoriteter, mens betegnelsen burmeser bruges om alle indbyggere i Burma. Burmaner handler altså om etnicitet og burmeser om nationalitet. De etniske minoriteter kaldes derfor ofte ikke-burmanere. Mens 80-90% af befolkningen i landet er buddhister, tilhører store dele af de etniske minoriteter kristendommen eller islam””
  Hmmmm…. ved politit noget om denne “opdeling”??
  Ifølge Jyllandsposten og en artikel forfattet af Katrine Winkel Holm, så har den tidligere snik-snakke PET chef Bonnichen aldrig læst koranen, selvom han burde være terror bekæmper!!!! men det hindre ikke Båtnakken Bonnichen i at udtale, at iSLAM ikke er kvindeundertrykkende og iSLAM er fredens!!!!!religion????
  Jeg ved snart ikke om politiet efterhånden er blevet dummere end politiet tillader!!! eller om de er ramt af virusen! “politisk korrekthed” ?
  Mystisk er denne sag???
  Er “de unge” måske HA rocker i bandekrig med ikke-Burmaer? altså internt muslim-bande opgør eller grilbar/pizzaria opgør ?
  Tror politiet ikke vi ved, at der findes forskellig former for kriminalitet og det hele BARE skal hedde sig, at det er umotiveret???
  Underligt!!

 9. Førsteprioritet er velsagtens at nakke en vantro. Hvis en sådan ikke lige er belejligt tilstede, når man ”en syv-otte personer iklædt hættetrøjer bevæger sig larmende og hærgende igennem byen” (det kender vi jo alle), må man jo alligevel prøve at få det bedte ud af aftenen. Således forsøger de ”unge” – konstruktive som de er – kun at vende noget negativt til positivt og tager altså til takke med det næstbedste.

  Morten Østergaard ser helt sikkert ”episoden” som en succeshistorie!

 10. Ang. Bonnichen (den talende budding), så jamrer han her https://betaling.information.dk/176320

  og hvis man kan klare mere så er der også kommentarerne efterfølgende, de er måske sigende for debatten på venstrefløjen?.

 11. Jeg må simpelthen spørge inden jeg får en hjerneblødning…

  Hashlem…hvad hedder hans kone…Kokainkut?

 12. Dog ikke, hun hedder faktisk Farhana Islam, for at det ikke skal være løgn. Hun er fra Bangladesh og bærer tørklæde. I øvrigt skrives mandens navn i andre aviser også Hashem. Hvorom alting er, kan man altså med 99,99% sikkerhed konstatere, at den dræbte (Mohammad) og hans kone (Islam) var/er muslimer.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: