Posted by: JanChris | 26/11/2008

Birthe Rønn Hornbech er kuleskør. Fred være med det, men ikke som minister

De fleste journalister og almindelige danskere havde, indtil Birthe Rønn Hornbech i november 2007 blev udnævnt til integrationsminister, mærkelig nok den opfattelse af hende, at hun var en principfast politiker og et beundringsværdigt menneske, hvad enten man var enig med hende eller ej. Derfor kunne hun ikke undgå at blive en gevinst for regeringen, lød vurderingen.

Som Omnial gentagne gange har dokumenteret (se bl.a. her og her), skyldes det positive indtryk af Birthe Rønn Hornbech udelukkende, at de pågældende ikke havde sat sig godt nok ind i hendes synspunkter og opførsel gennem årene. Havde de gjort sig den ulejlighed, kunne de nemlig konstatere, at hendes holdninger til bl.a. ytringsfrihed, islam, indvandring og Dansk Folkeparti var gået fra den ene yderlighed til den anden, mindst fem år før hun blev udnævnt til integrationsminister. Hvad angår hendes opførsel, kunne enhver, der fulgte bare nogenlunde med i det politiske miljø på Christiansborg, konstatere, at heller ikke den kunne bedømmes ud fra normale kriterier. Rønn Hornbech gjorde det ofte til en kunst at gå imod sit eget parti på vigtige spørgsmål, hun lagde sig ud med partifæller, herunder statsministeren, og selvom de fleste journalister elskede hende, netop fordi, hun ofte agerede intern opposition i Venstre, blev også medierne med jævne mellemrum ofre for hendes excentriske adfærd.

rc3b8nn-hornbech2

Efter sin udnævnelse til minister er det altså ikke Rønn Hornbech, der har ændret sig, som næsten alle danskere, herunder ikke mindst journalisterne, tror. Nej, forskellen er udelukkende, at hendes opførsel er blevet synlig for enhver. Nu kan alle danskere følge en minister, der jagtes hen ad Christiansborgs gange af en horde af journalister, uden at ville sige et ord, en minister, der truer navngivne journalister med, at de kommer i hendes sorte bog og tilmed tager billeder af dem, og senest i dag en minister, der godt nok lader sig interviewe til TV2 News, men nægter overhovedet at åbne munden for at svare på de fem spørgsmål, hun bliver stillet. Ikke nok med det: Hun ser tilmed ud til at more sig kosteligt over seancen. Se “interviewet” ved at klikke her.

For at sige det ligeud: Danmark har en kuleskør integrationsminister. Så længe det ikke påvirker hendes embedsførelse og offentlige fremtræden, er det i princippet en privatsag, men det er ikke tilfældet med Birthe Rønn Hornbech. Hun optræder nemlig som nævnt med jævne mellemrum på slap line for hele den danske befolkning, og det er da også på sin vis ganske morsomt, ingen tvivl om det, hvis det ikke lige drejede sig om en person, der bestrider én af de absolut vigtigste ministerposter i den danske regering. Når hverken integrationsministeren selv eller statsministeren vil drage den logiske konsekvens af hendes opførsel, må de også finde sig i, at offentligheden begynder at beskæftige sig konkret med hendes mentale sundhedstilstand. Situationen i dag er allerede dybt pinlig, og det er synd for regeringen og ikke mindst Rønn Hornbech selv, at den åbenbart skal eskalere yderligere. Lignende sager under Anders Fogh Rasmussens forgængere er altid blevet håndteret med en vis form for værdighed for alle involverede parter. Hvorfor reagerer den siddende statsminister slet ikke i det konkrete tilfælde?

Reklamer

Responses

  1. Jøsses – den er jo helt gal! Det er vel nærmest anti-spin gone crazy.

  2. “Anti-spin gone crazy” er en glimrende beskrivelse, hvor betoningen ligger på “crazy”.

  3. Faktisk er Fjog bare ond! imod Røn Hornbech, hun får det ene nederlag efter det andet, kvajer sig rundt, så ingen mere kan finde ud af, hvad hun mener, hvad hun gør, hvad hun siger eller hvordan tingene skal løses.
    Nu er alle så forvirrede over fis i Hornlygtens runddans! så ingen fatter mening med noget som helst og slet, slet ikke Hornfisen selv!!

  4. Ja, jeg har også meget ondt af Birthe Rønn Hornbech. Det er i sådanne tilfælde, en voksen person er nødt til at intervenere, men desværre får det ustyrlige barn i dette tilfælde lov til at te sig som det vil på ubestemt tid.

  5. Ja, det skorter nok på Christiansborgs psykologiske kriseberedskab ;0)

    Og dagens gode nyhed er, at AFR fortryder udnævnelsen af ”Hornfisen”. Dejligt at se AFR nede og bide i græsset!! Nu må man så håbe på, at den nye integrationsminister ikke bliver Karen Ellemann (skræk og rædsel). I så fald kunne hun med fordel benytte sig af BRHs alternative interviewe strategi. Gerne i hele ministerperioden tak!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: