Posted by: JanChris | 21/11/2008

Foghs manglende lederskab og personlige stolthed skader regeringen

Enhver minister ved som en tommelfingerregel, at man under ingen omstændigheder sætter spørgsmålstegn ved de lovforslag, man selv har fremsat og, tro det eller ej: Selv Birthe Rønn Hornbech er klar over det. Alligevel kan integrationsministeren ikke lade være med offentligt at så tvivl om de skærpede regler for tålt ophold, hendes eget ministerium har udarbejdet, og som førstebehandles i Folketingssalen i skrivende stund. Hun truer endda med ligefrem at stemme imod forslaget! På samme måde fandt Rønn Hornbech det i juni tvingende nødvendigt at skrive en kronik i Politiken for at vise sin modvilje mod regeringens planer om at vedtage en lov, der ville forbyde religiøs hovedbeklædning i danske retssale.

Omnial har, lige fra Birthe Rønn Hornbech blev udnævnt til integrationsminister, gjort det klart, at Anders Fogh Rasmussen har begået en meget stor fejl. Hvis statsministeren har troet, hun ville rette ind og danse efter hans pibe, bare fordi, hun blev minister, er han mere naiv og en mindre politisk begavelse, end han anses for i offentligheden. Sandheden er, at ingen kan styre Birthe Rønn Hornbech. Om hendes opførsel skyldes et ønske om altid at være i centrum, eller om hun bare er, hvad jeg tidligere har kaldt kulret, kan man som udenforstående ikke vide, men sikkert er det, at ingen regering kan holde til at have en minister – særligt ikke på en så vigtig post – der både er for og imod sine egne lovforslag samtidig, men Rønn Hornbech forsøger måske bare at efterleve det princip, hendes egen partiformand var fortaler for i Schlüter-regeringen, nemlig at sidde i regering og opposition på samme tid?

Hvorom alting er: Anders Fogh er nødt til at sætte sig ud over sin egen stolthed, der normalt ikke tillader ham at erkende egne fejl i offentligheden, og fyre Birthe Rønn Hornbech, hvis hun ikke selv vil forlade sin post. Det er simpelthen decideret dårligt lederskab fra statsministerens side, at han lader Rønn Hornbech fortsætte sine krumspring så længe.

Selv hvis Rønn Hornbech bliver fyret eller går frivilligt, skal man ikke gøre sig de store forhåbninger om bedre tider i integrationsministeriet. Berlingske Tidendes Thomas Larsen, der som bekendt anses for at være den danske journalist, der har de tætteste forbindelser til statsministeren, nævnte nemlig for et par måneder siden Venstres integrationsordfører, Karen Ellemann, som hendes potentielle efterfølger. Det var derfor heller ikke kun i sjov, Omnial udnævnte hende til integrationsminister i sin liste over den værste VK-regering, man overhovedet kan forestille sig, også kaldet borgerlig budding.

Selvom Karen Ellemann som minister utvivlsomt ville efterleve regeringens overordnede linje, ligger hun ideologisk helt på linje med Rønn Hornbech. På Venstres gruppemøde for et par dage siden var hun da også den eneste, der bakkede ministeren op i hendes synspunkt om at gå i dialog med muslimske fundamentalister. Ikke overraskende er Karen Ellemann derfor heller ikke særlig populær blandt sine partifæller på Christiansborg. Da hun desuden kun har siddet i Folketinget i et år, behøver man ikke at besidde profetiske evner for at forudse, det ikke ville få andre mulige ministeremner som Inger Støjberg og Tina Nedergaard til at bryde ud i vild jubel, hvis de blev forbigået til fordel for hende i forbindelse med Rønn Hornbechs eventuelle afgang.

Som så ofte før kræver usikkerheden om Birthe Rønn Hornbech og regeringens udlændingepolitik altså, at Fogh kommer hjem fra udlandet og reder trådene ud. Det har han ikke kunnet eller villet i meget lang tid, men nu skal der ske noget. I den kommende uge SKAL Birthe Rønn Hornbech forlade sin post. Om det så sker frivilligt, eller efter moderat fysisk pres, for at bruge en betegnelse, der var megen polemik om for et par år siden, er mindre væsentligt.

Reklamer

Responses

 1. Personlig tror jeg Fjog Rasmussen bare har sat den komiske religiøse Hornfislygte på minister posten, for at tæmme hendes ustyrlige maniske DAMP-adfærd.
  Der er jo værken hoved eller hale i det hun gør eller siger.
  Måske skulle Fjog Rasmussen have forlanget af hende, at hun startede dagen med 8oo meter Fly i svømmehallen efterfulgt af yderliger 18oo meter crawl i max-tempo, før hun gjorde, udtalte eller tænkte(hvis det er muligt for et DAMP-barn) noget som helst….
  Som jeg opfatter hende så spræller og reagere hun som en hummer smidt i kogende vand!
  Det faktisk syndt for hende……hendes religiøsitet blokere hende, for fornuftige beslutninger.

 2. Ja, man kan godt karakterisere hendes opførsel, som du gør, men det her er jo en pæn og sober blog, så jeg kunne selvsagt aldrig finde på at sige noget sådant om hende…
  Man siger i øvrigt om mandlige typer á la Birthe Rønn Hornbech, at “det er bedre, de står inden for og pisser ud end, at de står uden for og pisser ind.” I Rønn Hornbechs tilfælde er der dog tale om, at hun står inden for og pisser både ind og ud.

 3. JC. God iagtagelse!
  Er det ikke det man kalder, “spredhagl”?

  Sorry, det er fredag, sådan er det 😉

 4. Ja, jeg skal jo nok passe på med at sige noget om lygtepælenes dronning, ellers får jeg Maltesen og islamisterne på nakken, men personligt har jeg faktisk sympati for damen. Hun er lidt mærkelig (pisseirriterende mange gange) og enig er jeg ikke, men ministerpensionen er hende vel undt, fordi hun dog har nogle holdninger og tør slås for dem mere end de fleste.

 5. Problemet er bare, at holdningerne – og humøret – skifter fra dag til dag. Man ved aldrig, hvor man har hende. Nogle gange gør hun dog en glimrende figur, som i den Debatten-udsendelse, du analyserede på Uriasposten, men overordnet set kan ingen regering leve med en minister, der sår tvivl om dens politik, og derfor skal hun væk så hurtigt som muligt.

 6. Det er nu stadig en gåde – på linje med pyramiderne – hvorfor konen blev udvalgt til den post. Har du skrevet om det tidligere?

 7. Ja, det er virkelig også et spørgsmål, jeg gerne ville have besvaret. Jeg skrev lidt om det den dag, hun blev udnævnt: https://omnial.wordpress.com/2007/11/23/f%c3%b8j-fogh-udn%c3%a6vnelsen-af-birthe-r%c3%b8nn-hornech-er-en-ren-provokation/
  Desuden er der flere artikler her: (hun blev minister den 23. november sidste år) https://omnial.wordpress.com/page/3/?s=hornbech

 8. Han har antydet det. Tak for mange års god tjeneste – og mangel på ivrige kandidater vil jeg tro. Men vi har ikke brug for dygtige ministre, men en helt ny kurs, hvis vi skal redde resterne af den moderne civilisation.

 9. Jeg tror stadig Fogh placerede hende på denne øretævernes plads for at få fred.
  Såvidt jeg husker så var hun et par gange imod sit eget partis udlændinge linje, og ville stemme imod. Der var hele tiden ballade med hende og hun var nærmest Radigal på det tidspunkt.
  Jeg tror han har tænkt, nu skal hun få kam! til sit store hårlak-hår!
  Udmatnings-taktik 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: