Posted by: JanChris | 18/11/2008

Skyldtes Lars Hedegaards fyring ikke kun islam-, men især Lisbeth Knudsen-kritik?

Det er efterhånden ved at være på tide at lægge debatten om Lars Hedegaards fyring på Berlingske Tidende og chefredaktør Lisbeth Knudsens politiske tilhørsforhold i skuffen, men Omnial vil dog alligevel tilføje yderligere ét aspekt, der hidtil er blevet overset i offentligheden.

I marts 2007 beskyldte daværende MF’er for Dansk Folkeparti, Louise Frevert, Lisbeth Knudsen for i sin tid at have været med til at udforme Socialdemokratiets partiprogram. En rasende Knudsen benægtede pure, og Frevert måtte senere erkende, at hun ikke havde håndfaste beviser for sin påstand.

Dagen efter Freverts beskyldning fandt Omnial imidlertid under en Google-søgning en artikel, der – omend den ikke var relateret til den ovennævnte strid – gjorde det glasklart, at Lisbeth Knudsen havde haft meget tætte bånd til Socialdemokratiet. Som nævnt i flere artikler her på bloggen blev hun bl.a. kaldt Nyrups veninde og troende socialdemokrat.

Tre dage senere valgte Lars Hedegaard at citere fra artiklen i sin Groft Sagt-klumme (han nævnte ikke Omnial). Her følger klummen i sin helhed:

En politisk fisk

Ak ja, så er Louise Frevert atter kommet til at sige noget forkert, og DRs tidligere nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen er oprørt over, at den uheldige DF’er har beskyldt hende for at have været medforfatter til Socialdemokratiets program. Og det forstår man jo godt, at hun ikke vil have siddende på sig.
Men Frevert er nu ikke helt gal på den, som det fremgår af en artikel, der stod at læse i fagbladet Journalisten nr. 8, 1998 under overskriften En driftssikker direktør. Her kunne kan man bl.a. læse, at Lisbeth Knudsen er troende socialdemokrat, som ligger meget tæt op af Poul Nyrup Rasmussen. Og en mediechef, der har arbejdet tæt sammen med hende, beskriver hende som en fisk i vandet på den politiske scene. Hendes arbejde er et holdningsprojekt. Hun er inde i politik i døgndrift, det er bare med udgangspunkt i et massemedie. Hun kunne sagtens blive minister for et eller andet en dag.
Det sidste ville naturligvis kræve en anden regering, som hun da også har gjort, hvad hun kunne for at skaffe til magten. Lars Hedegaard.

Mindre end en måned senere blev Lisbeth Knudsen så udnævnt til Lars Hedegaards nye chef, og det er meget muligt, hun gik ind i sit nye job med et horn i siden på den kontroversielle Groft Sagt-skribent. Måske skyldtes Hedegaards fyring altså – ud over hans islamkritik, selvfølgelig – gammelt nag fra Lisbeth Knudsens side. Hvorom alting er: Folk, der vitterligt ikke vil Omnial det godt, kan med nogen ret postulere, jeg er skyld i Lars Hedegaards fyring. Det kan jeg ikke afvise, men jeg kan med sikkerhed sige, det ikke var min hensigt. Til gengæld ville jeg ikke have noget imod, hvis Lisbeth Knudsen blev fyret…


Kommentarer

  1. Jeps, en rimelig teori. Men min teori er at han blev fyret fordi han både var kritisk overfor islam og feminismen. Det var efter al sandsynlighed denne kombination, som i foråret 2004 fik mig smidt ud af Politikens webdebatforum efter siden 2000 at have været en af de mest flittige og omdiskuterede debattører.

  2. Du har i hvert fald ret i, at Lisbeth Knudsen er feminist, så meget er sikkert, og Lars Hedegaards synspunkter på det område har da sikkert også været en torn i øjet på hende. Jeg tror dog ikke, det har været afgørende for fyringen, men i sidste ende er det jo kun Lisbeth Knudsen, der kender sandheden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: