Posted by: JanChris | 18/11/2008

David Trads: Lisbeth Knudsen lavede en pinagtig socialdemokratisk propaganda-partiavis

Gamle nyheder kan også være nye nyheder, hvis de kan sættes ind i en ny kontekst. I det følgende vil jeg uddybe, hvad jeg mener, med konkret relation til debatten om chefredaktør Lisbeth Knudsens påståede tilhørsforhold til Socialdemokraterne, tidligere Socialdemokratiet.

På Lisbeth Knudsens egen blog på Berlingske Tidende har jeg fremlagt en flod af indicier – de samme, jeg har nævnt i mine artikler her på Omnial – der sandsynliggør, ja måske endda beviser, at Lisbeth Knudsen er socialdemokrat, men lige lidt hjælper det – en række debattører vil partout ikke høre tale om, at det kunne være tilfældet. De er, hvad man kunne kalde, argumentresistente. Nej, det betyder ikke noget, at hun har været chefredaktør på en socialdemokratisk partiavis, at hun blev kaldt Nyrups veninde på Socialdemokratiets menighedsblad, troende socialdemokrat og endda nævnt som ministeremne i Nyrup-regeringen, da hun var henholdsvis chefredaktør på Aktuelt og nyhedsdirektør på Danmarks Radio og, at flere kommentatorer på hendes egen såkaldt borgerlige avis i dag siger, at Berlingske Tidende er ved at udvikle sig i socialdemokratisk retning. Alt dette er fuldstændig irrelevant for Lisbeth Knudsens disciple, men hvad så, når det er én af hendes egne, der uden omsvøb bekræfter Omnials- og andres fordomme?

Det var nemlig netop, hvad David Trads gjorde tilbage i 1998, den selvsamme Trads, Lisbeth Knudsen for et år siden hentede til Berlingske Tidende og nu har gjort til USA-korrespondent. Løj han også om hendes politiske tilhørsforhold, selvom det senere har vist sig, at han selv var socialdemokrat?
(…)Det viser det netop overståede folketingsvalg, og den efterfølgende udnævnelse af Aktuelts chefredaktør, Lisbeth Knudsen, til nyhedsdirektør i DR. Uden at køre sammenligningen til Rusland og præsident Jeltsins nepotisme for langt ud, så er der dog bekymrende paralleller til danske forhold.
For selvfølgelig spillede det en hovedrolle ved udnævnelsen af Lisbeth Knudsen, at hun er erklæret socialdemokrat. På partibladet har hun – foruden det konsekvente fald i oplag – med den seneste relancering af avisen genskabt den propaganda-holdning i spalterne, som dog var delvist forsvundet.
Hvis Lisbeth Knudsen viderefører den redaktionelle linje, som hun har været bannerfører for på Aktuelt, så er der al mulig grund til at være dybt bekymret. Partiavisen – og aldrig havde det været tydeligere, at det var lige præcist, hvad den var – agiterede under valgkampen i dén grad for Socialdemokratiet i spalterne, at det var pinagtigt. Avisens Christiansborg-dækning er i reglen af høj klasse, men i valgkampen måtte nogen – og gad vide, om det ikke var chefredaktøren selv? – have slået fast med syvtommersøm, at alt, hvad Nyrup gør, er rigtigt. Uden undtagelse!
Den kurs, som Lisbeth Knudsen anlagde i den valgkamp, var så milevidt fra tilstræbt objektiv journalistik, som man kan komme
.”
(…)Den politisering af det redaktionelle stof, der så ubestrideligt skæmmede Aktuelt i valgkampen, men også fandtes på andre redaktioner, kan man frygte, at Lisbeth Knudsen får held til at fortsætte i DR. Her giver det sig selv, at det i givet fald vil foregå mere elegant end den betonagtige metode på Aktuelt, men risikoen for at få en vogter af the establishments’ interesser er klar.

Nuværende læsere af Berlingske Tidende skal lægge mærke til, at arbejderbevægelsens avis, Aktuelt, fra 1987 – 1997 forsøgte at relancere sig selv som Det Fri Aktuelt for at signalere, i hvert fald en vis form for, uafhængighed fra sine økonomiske bagmænd. Fra 1993 – 1997 var Lisbeth Knudsen chefredaktør, og også i den periode fortsatte avisen – omend på et lidt lavere niveau end i Aktuelt-tiden – med at propagandere for Socialdemokratiet, indtil man igen gik tilbage til navnet Aktuelt – stadig under Lisbeth Knudsens ledelse – og atter engang skruede helt op for den røde propagandaknap.

Under alle omstændigheder er David Trads’ beskrivelse af Aktuelts ublu støtte til Socialdemokratiet, mens Lisbeth Knudsen var chefredaktør, interessant. Aner man konturerne af det samme på Berlingske Tidende i dag? Jeg er dog helt enig med ham i, at hun selvfølgelig ikke vil politisere på samme måde, som det var tilfældet på Aktuelt, når hun er ansat på andre aviser og medieinstitutioner, men alligevel: Man merkt die Absicht und wird verstimmt.

 


Kommentarer

  1. Den fint følende virkeligheds resistent Frau Knudsen, vil selvfølgelig vidreføre sit socialistiske net-værk til Berlinske.Hvorfor udryddelsen af gode medarbejder OG gode medarbejders flugt fra den nu omlagte Berlinske til den “nye” stil Pølletiken light!?
    Frau Knudsen’s udrensnings stil, fortæller alt!!
    Sieg Socialdemokrat, eller bliv fyret!! Das det motto!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: