Posted by: JanChris | 15/11/2008

Kun Løkke holder Pind tilbage, mens Fogh og Hjort skubber ham hen mod afgrunden

Hvor var det sølle at høre Anders Fogh og Claus Hjort Frederiksen gå til angreb på Søren Pind under Venstres landsmøde i dag. Pind har i et interview med Ritzaus Bureau givet udtryk for nogle saglige betragtninger om regeringen og dens støtteparti, kun de færreste kan være uenig i. Han sagde bl.a., at samarbejdet med Dansk Folkeparti ikke fungerede og, at det er absolut nødvendigt, at DF lægger stemmer til en skattereform, ellers vil regeringens troværdighed lide alvorlig skade. Lidt mere bemærkelsesværdigt argumenterede han også for et opgør med den såkaldte kontraktpolitik, der indebærer, at man informerer vælgerne i god tid om store reformer, aftaler, afstemninger etc. og efterfølgende gennemfører sine løfter til punkt og prikke. Pind mener, det er på tide at redefinere hele det borgerlige projekt, ikke mindst set i lyset af det vælgerskred, der tegnede sig i befolkningen i månederne efter dannelsen af Ny Alliance. Hvis Fogh og Hjort Frederiksen i det hele taget har læst interviewet, er der dog nok især ét citat, der har fået deres blodtryk til at stige: (…) Og sådan som vi opfører os i øjeblikket – og her taler jeg om alle tre parter – det virker bare ikke. Det er kun fordi, vi er benådet med en endnu elendigere opposition, at det ikke står værre til.

Som nævnt er Pinds udtalelser ikke noget, Venstre-ledelsen bryder sig om at høre. Anders Fogh betegnede dem som tåbelige og gik endda så vidt som at kalde Pind for illoyal. Det er åbenbart ikke faldet ham ind, at Pind måske er oprigtig bekymret for sit partis deroute. Det er jo ikke alle, der tænker i spin, hver gang de udtaler sig. Bortset fra det, er det komisk, at netop Fogh føler, han befinder sig i en position til at kalde partifæller for illoyale. Hvad er han så selv, når han rejser verden rundt halvdelen af sin arbejdstid for at skaffe sig opbakning til et internationalt topjob? Er det ikke illoyalt over for vælgerne, regeringskollegaerne og ikke mindst Venstre? Særligt, når man ved, at Fogh har været jobsøgende i fem år!

Fogh kan heller ikke tillade sig at være sur over Pinds forslag om at gøre op med kontraktpolitikken. Den har statsministeren nemlig selv forlængst begravet ved pludselig, som et lyn fra en klar himmel, at agitere voldsomt for en Folkeafstemning om euroen og desuden arbejde for en halvering af dagpengeperioden fra fire til to år, selvom regeringen under sidste valgkamp havde lovet ikke at forringe ordningen.

Claus Hjort Frederiksen, regeringens bulldog, råbte endnu højere, eller i hvert fald ligeså højt som sin chef, ved at udtale: Søren Pinds politiske vurderinger lægger jeg ikke meget vægt på, fordi han har taget fejl i syv år nu. Har Pind nu også det? Han er én af de eneste Venstre-politikere, der for alvor er blevet opmærksom på faren ved islamiseringen, han er fortaler for en meget hård retspolitik, der i hvert fald ikke ville have haft mindre effekt end den nuværende, og endelig har han også indset faren ved EU-projektets uhæmmede magtudvidelse. Hvor er det altså lige, han har taget fejl, Claus Hjort?

Venstre-ledelsen med Anders Fogh og Claus Hjort Frederiksen i spidsen skal passe meget på, den ikke går for vidt i sine angreb på liberale/indvandringskritiske Venstre-medlemmer. Alle, ligefra helt almindelige mennesker til politikere, har en grænse for, hvad de vil stå model til, og hvad Pind angår, er hans tålmodighed meget tæt på at briste. Han er i øjeblikket meget tæt på at forlade Venstre, og Fogh og Hjorts personangreb medvirker kun til at skubbe ham endnu et skridt hen mod afgrunden. Kun Lars Løkke holder Pind tilbage. Ham har den tidligere bygge- og teknikborgmester i København nemlig et godt forhold til, og det er ingen hemmelighed, at Pind drømmer om at blive minister i en Løkke-regering. Bliver det scenario ikke til virkelighed, kan det ikke udelukkes, at Pind laver sit eget parti, der i det politiske spektrum ville befinde sig et sted mellem Venstre og Dansk Folkeparti.

Læs også Omnials artikel fra maj 2008: Er Søren Pind på vej til at forlade Venstre?


Responses

  1. “…kontraktpolitikken. Den har statsministeren nemlig selv forlængst begravet”

    Fogh overholdt heller ikke sit hyppigt udtalte løfte om en folkeafstemning om EU-traktaten.

  2. Nej, men det er jo fordi, Danmark ikke afgiver suverænitet ved implementeringen af Lissabon-traktaten. Her må der godt grines…

  3. Et borgerligt parti, der har fod på islamfaren og med Søren Pinds oftest fornuftige synspunkter lyder som sød musik for dem af os der er godt trætte af Venstre og Konservatives forsøg på at overhale Socialdemokraterne venstre om. Og et borgerligt parti der vil tage værdikampen op og ikke blot overlade den til DF ville også være et kærkomment tilskud til det parlamentariske billede.

  4. Man kan sige meget om Søren Pind. Han siger i hvert fald ofte det, som folk tænker. For det er jo tydeligt, at VKO-samarbejdet ikke fungerer optimalt for tiden. At Pinds umdeldinger så sjældent er i tråd med statsministerens holdninger er en anden ting.

    Jeg synes, at typer som ham gør politik mere interessant.

  5. Helt enig, men vi kommer nok til at opleve færre politikere á la Søren Pind i fremtiden, når man tager i betragtning, hvordan de bliver behandlet. Ingen kunne fortænke ham i at tage sit gode tøj og gå, og det vil som nævnt også ske inden for en overskuelig fremtid, hvis ikke Løkke kommer til og giver Pind den opbakning, han har fortjent.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: