Posted by: JanChris | 13/11/2008

Jyllands-Posten provokerer Berlingske og lader Hedegaard gå “i eksil” hos sig

Den fyrede Groft Sagt-skribent, Lars Hedegaard, måtte ikke gå arbejdsløs i ret mange dage, inden der igen var bud efter ham. Han er nemlig blevet hyret af Berlingske Tidendes værste konkurrent, Jyllands-Posten, der i næste uge vil stille sin spalte, Hjørnesparket, til rådighed for den bidske og tillige morsomme skribent. Som en lille provokation til Lisbeth Knudsen og co. skal klummen hedde I eksil. JP’s chefredaktør, Jørn Mikkelsen, udtaler: Han mener jo selv, at han er blevet politisk udrenset på Berlingske. Det kan jeg ikke vide noget om, men det flugter med Jyllands-Postens kamp for ytringsfriheden at give Hedegaard en publicistisk platform, når andre nu fratager ham den. Den får han så i næste uge. (…) Vi vil kalde klummen “I eksil”. Det er værd at bemærke, at Mikkelsen ikke udtaler sig om mulighederne for, at Hedegaard kan blive fast tilknyttet Jyllands-Posten. Dermed kan man vel i det mindste konkludere, at det scenario ikke er udelukket. I givet fald ville Hedegaard næppe vælte budgettet. Så vidt jeg husker, fik han kun nogle få hundrede kroner, jeg tror det var 300, pr. Groft Sagt-klumme. Hvis Jyllands-Posten derimod skulle sikre sig Claes Kastholm Hansen, der er fast tilknyttet Berlingske, var avisen formentlig nødt til at hoste op med en årsløn på den gode side af en halv mio. kr. Derfor kan man godt gå ud fra, han bliver, hvor han er, også selvom han ikke bryder sig om Lisbeth Knudsens linje.

I dagens udgave af Jyllands-Posten er der i øvrigt også et interview med Lars Hedegaard om fyringen fra Groft Sagt-panelet. Han er ikke selv i tvivl om årsagen: Jeg skrev for meget om islam, som slet ikke er noget problem for overklassefruerne i de nordlige forstæder, og jeg generede flere af avisens bedste venner, inklusive den nye chefredaktør (Lisbeth Knudsen, red.).

Hedegaard har dog ikke kun været i pressens søgelys de seneste dage på grund af sin fyring. I forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, hvori han har samlet sine 100 bedste Groft Sagt-klummer og fået Muhammed-tegneren, Kurt Westergaard, til at illustrere dem, er han desuden blevet kontaktet af adskillige journalister, der kun havde ét spørgsmål på læberne: (…) De har alle uden undtagelse spurgt, om jeg da slet ikke er bange for, at der kommer uro som følge af denne lille samling af bidrag fra avisen til en mandelgavebog. Det afslører, at danske journalister kun ønsker ro, og at rockermetoderne sætter rammerne for deres tanker og retningen for deres spørgsmål. Selvcensuren hersker, og de fleste debattører koncentrerer sig om at skrive om skat, den iberiske skovsnegl eller den globale opvarmning. Det, som virkelig truer vores kultur, er der ingen, der vil ytre sig om. Det har hele tiden kun været en 8-10 mennesker, der har turdet. De sidder meget yderligt, karrieren går i grøften, når de åbner munden, og de må hutle sig igennem. Deres modstandere sidder på universiteter og forskningsinstitutioner og lever af skatteydernes penge.

Hedegaard har selvfølgelig ret i sine betragtninger, men ikke desto mindre er Danmark stadig ét af de lande i Europa, måske endda dét land, hvor islamkritikere som han har de bedste forhold for deres virke. I f.eks. Sverige og England ville den brede offentlighed slet ikke vide, at en mand som Hedegaard eksisterede. Så fat mod, Lars Hedegaard, og glæd dig over, at Jyllands-Posten – hvor længe det så end måtte vare – har taget dig under sine vinger. Under alle omstændigheder er der jo altid blogosfæren, hvor du ikke vil få problemer med at få dine synspunkter publiceret.


Kommentarer

  1. Til lykke JP

    Til lykke Hedegaard


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: