Posted by: JanChris | 08/11/2008

Forlader Rønn Hornbech sin post i tilfælde af ombudsmandskritik, nu ministerpensionen er sikret?

Birthe Rønn Hornbech blev som bekendt udnævnt til integrationsminister efter Folketingsvalget sidste år, helt præcist den 23. november. Siden da har hun gjort sig meget-, og i altovervejende grad uheldigt, bemærket ved at træde i alle de fedtefade,  der overhovedet tænkes kan. Retfærdigvis skal det dog siges, at jobbet som integrationsminister er en uriaspost, og det er da også derfor, hendes forgængere, Bertel Haarder og Rikke Hvilshøj, var jublende lykkelige, da de hver især kunne forlade det utaknemmelige hverv.

Efter alt at dømme er Rønn Hornbech også snart fortid som integrationsminister. I slutningen af november vil Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen nemlig komme med sin redegørelse om den vejledning, Udlændingeservice og Rønn Hornbech har givet i familiesammenføringssager. Konklusionen vil formentlig være, at især Udlændingeservice, men også integrationsministeren selv, har begået alvorlige fejl. Det vil være meget svært for Rønn Hornbech at sidde den kritik overhørig, for, som Omnial tidligere har skrevet, var det hende selv, der i sin tid personligt sørgede for, at socialdemokraten, Gammeltoft-Hansen, blev Ombudsmand. Derfor vil det unægteligt virke upassende, hvis Rønn Hornbech ikke anerkender netop hans legitimitet og autoritet.

Under alle omstændigheder er timingen dog næsten genial for den formentlig snart forhenværende minister og hendes chef, Anders Fogh Rasmussen. Alt tyder på, at Rønn Hornbech ikke bryder sig om arbejdet som minister, der ikke – som det var tilfældet, da hun var menigt Folketingsmedlem – tillader hende at udtale sig, som hun vil, om løst og fast og ofte i direkte modstrid med Venstres- og regeringens linje. Samtidig vil Rønn Hornbech netop i slutningen af november have siddet på sin post i ét år, hvormed hun er berettiget til ministerpension. Hendes vægren ved at forlade sin stilling i maj 2008, selvom hun havde sammenlignet regeringens forslag om at forbyde muslimske tørklæder i danske retssale med tilstandene i diktaturstater, og kaldt sin samarbejdspartner, Dansk Folkeparti, for fanatiske antimuslimer, tyder på, at netop ministerpensionen spiller en vigtig rolle i Rønn Hornbechs karriereplanlægning. I hvert fald ville de allerfleste andre ministre være trådt tilbage i hendes sted.

Også for statsministeren vil Ombudsmandens forventede kritik komme på et meget opportunt tidspunkt. Han vil få muligheden for at komme af med en inkompetent- og efterhånden meget upopulær minister og derfor formentlig være mere end villig til at efterkomme Rønn Hornbechs ønske om at træde tilbage. Ny integrationsminister vil efter alt at dømme blive Inger Støjberg, og samtidig kan statsministeren benytte lejligheden til at udskifte flere andre Venstre-ministre og dermed sætte en ny dagsorden for sin trætte- og trængte regering.

Konklusionen er derfor, at alle involverede parter vil være meget tilfredse, hvis Hans Gammeltoft-Hansen inden for de næste tre uger offentliggør en rapport, der udtaler alvorlig kritik af Birthe Rønn Hornbech. Omnial ville såmænd også godt kunne leve med konsekvenserne.


Kommentarer

 1. Hvilken aftale havde Birthe Rønn Hornbech med Anders Fogh Rasmussen ved tiltrædelsen ???
  Kunne det tænkes,at Anders Fogh Rasmussen har sagt. Du skal bare holde et år,så er din ministerpension hjemme,og i mellemtiden kan jeg finde en ny politiker til opgaven ???
  Vi ved nu,at Danmark ikke er HERRE I EGET HUS ,og det nu er EU der er herre i Danmarks hus.
  Når aftalen med de 10 middelhavslande fra 2010 tages i betragtning,og vi ud fra disse forudsætninger skuer ind i fremtiden,så er mit spørgsmål.Tillader islam,at der findes et kongehus her i Danmark ???
  I følge denne aftale,skal Danmark vise respekt for Arabisk kultur.Hvad betyder det i virkelighedens verden ???
  M.V.H. Saxo-Poul fra http://www.sagenskerne.dk


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: