Posted by: JanChris | 04/11/2008

Birthe Rønn Hornbech: Islam dæmoniseres i medierne

På trods af, hvad man umiddelbart skulle tro, med den enorme blæst, der har været om den danske udlændingepolitik in mente, er det ikke et specielt tidskrævende job at være integrationsminister. I hvert fald har Birthe Rønn Hornbech haft tid til at rejse rundt i Danmark og tale med 13 velintegrerede indvandrerkvinder, der medvirker i en bog, hun har skrevet i samarbejde med en journalist fra Berlingske Tidende.

I den forbindelse har konkurrenten, Jyllands-Posten, været så venlig at lave lidt reklame for bogen og endda lokket Rønn Hornbech til at lade sig interviewe, hvilket jo ikke altid har været lige nemt.

Det fremgår af artiklen, at flere af de interviewede kvinder repræsenterer den velkendte arabiske offertænkning og føler sig udsat for en hetz i medierne og offentligheden på grund af deres religion. Det er så én ting, noget andet er, at Rønn Hornbech giver dem ret: Der er en dæmonisering af islam i medierne, islamofobien fylder for meget. Det irriterer mig, og det er ude af proportioner. For mig er der ikke noget religiøst ved et såkaldt æresdrab, det er et kulturelt fænomen. (…) Man skal da ikke tage religionen fra indvandrerne. Vi taler evig og altid om vores rødder i disse år, og vi skriver alle erindringsbøger. Så skal man da ikke forlange af indvandrere, at de skal fornægte deres rødder.

Det er trist og bestemt ikke gavnligt for den såkaldte integration, at Danmarks integrationsminister bekræfter de muslimske indvandrere i, at de bliver dårlig behandlet i den danske presse og offentlighed. Hvis muslimerne ligesom næsten alle andre indvandrere havde nøjedes med at passe deres arbejde og var indgået i det danske samfund på lige fod med alle andre, var der ingen, der ville beklage sig over deres tilstedeværelse, på samme måde, som der ikke er nogen, der brokker sig over kinesere, vietnamesere, ghanesere etc. Problemet med muslimerne er, at de vil påtvinge de indfødte i de lande, de er indvandret til, deres religiøse love og regler. Det bryder indbyggere i velfungerende demokratier som Danmark sig selvsagt ikke om, og det har intet at gøre med at tage religionen fra indvandrerne eller kræve de skal fornægte deres rødder.

Rønn Hornbech, der selv har stået bag de værste beskyldninger mod bl.a. Pia Kjærsgaard og Søren Krarup, kommer også ind på de famøse Muhammed-tegninger: Vi har retten til at såre, men det betyder ikke, at vi skal gøre det. Jeg kunne godt have været Muhammed-tegningerne foruden, og jeg mener ikke, det tjener noget formål i sig selv at såre andres følelser. Ifølge Rønn Hornbechs logik skal beklagende, krævende og – for enkeltes vedkommende – truende personer, som de mange følsomme muslimer, altså behandles særlig skånsomt, mens det er helt i orden at svine politiske modstandere til, fordi de bare finder sig i ydmygelserne. Alles klar!

Omnial har i årevis skrevet om de hvalvendinger, Birthe Rønn Hornbech har foretaget på det udlændingepolitiske område, og jeg anså udnævnelsen af hende til integrationsminister for at være en katastrofe. Desværre har jeg indtil videre fået ret i min forudsigelse, og hendes seneste udtalelser tyder ikke på, tingene vil ændre sig til det bedre i fremtiden.

Reklamer

Responses

 1. Birte er desværre låst fast i en anden tid, hun har IKKE sat sig det mindste ind i islam, men tror at det er en slags buddhisme eller en fjern slægtning til kristendommen.

  Desværre har jeg hørt mange indvandringsfortalere sige, at de skam da ikke gider at spilde tiden på at læse koran, sira og hadith. De nøjes med at tage afstand til islamskeptikere, uden at forstå, hvorfor mon skeptikerne er skeptiske.

  Vi er jo nogen, som kender historien ud fra et kronologisk synspunkt – vi husker, og opsøger kilder for at lære mere.

  Folkeskolen har i 30-40 år brugt den idéhistoriske historiemodel, med det resultat, at unge mennesker ikke aner, om Hitler kom før eller efter Caesar.

  Og når modstandere af islamskepsis ikke en gang gider sætte sig ind i det fælles grundlag for islam – thi sådan ét er der, uanset hvad professorerne på humaniora, med JB Simonsen i spidsen forsøger at bilde os ind, så er der intet diskussionsgrundlag andet end mudderkastning på den gruppe, som sætter sig ind i historiske, demografiske og politiske sammenhænge.

  Akkeja.

 2. Ja, men når det kommer til stykket, bakker de såkaldt velintegrerede sjældent op om at afvise de islamiske grund”værdier”. De vil ikke personligt gå ind for dem, men de vil tillade dem, når alt kommer til alt.

  Det er et grundlæggende problem, at vi i Vesten er blevet så videns-fjendtlige, når det gælder religion og politik, samtidig med, at vi roser os af vores viden-skabelige mindset.

  Godt indlæg, og god kommentar fra analytikeren.

 3. Anna Lyttiger, jeg er til dels enig med dig: Mange islam-leflere som Birthe Rønn Hornbech har for lidt viden om, hvad religionen indeholder. På den anden side tror jeg ikke – med de seneste års begivenheder in mente: terrorangreb, Muhammed-tegninger, mord på Fortuyn og Van Gogh etc. – der er mange mennesker, der er i tvivl om, at vi har fået et meget, meget stort og formentlig uløseligt problem på nakken. Selverkendelsen og ikke mindst erkendelsen over for omverdenen af, at højrefløjen fik ret, er efter min mening de største problemer. Se også: https://omnial.wordpress.com/2008/07/27/danskernes-erkendelse-af-det-multikulturelle-samfunds-fallit/

 4. Rogge, du har helt ret i, at de tavse muslimer et et stort problem. Det er muligt, de ikke bakker deres fundamentalistiske trosfæller op, men de tør ikke at forsvare deres holdninger i offentligheden. Det viser, at islamisternes evne til at skabe frygt i befolkningen er global.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: