Posted by: JanChris | 01/10/2008

Helle Thorning-Schmidts galopperende megalomani

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har store tanker om sig selv, meget store. F.eks. har hun udtalt, at det var hende, der fik idéen til den efterlønsreform, regeringen gennemførte i 2006. Sandheden er, at mindst 100 økonomer, politikere, samfundsdebattører og andet godtfolk havde talt om behovet for at se på den daværende efterlønsordning, inden Thorning-Schmidt gjorde det, men man må lade hende, at hun fik markeret sig i offentligheden med netop dette budskab. Ud over mantraet om, at jeg kan slå Anders Fogh, var det nemlig det eneste punkt, hun havde på programmet, før hun blev valgt til socialdemokratisk formand i 2005.

Kort efter, Thorning-Schmidt havde besejret den intellektuelt frygtindgydende Frank Jensen ved formandsvalget i det hensygnende parti, blev hun af Kaare R. Skou spurgt: Er du guds gave til Socialdemokratiet? Thorning-Schmidt kiggede et kort øjeblik på ham og svarede så, uden antydning af et smil på læberne: Ja. Der var altså ikke tale om spil for galleriet: Sådan opfatter hun virkelig sig selv!

Seneste megalomaniske anfald fra den socialdemokratiske formand går ud på, at det er hende, der er ophavskvinden til den skattereform, regeringen har planlagt. Det fortalte hun i hvert fald i går aftes til TV2-Nyhederne. Hør selv ved at klikke her.

Omnial venter spændt på, at Helle Thorning-Schmidt også tager æren for at have afsluttet Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig. Godt nok var hun ikke født, da Hitler blev besejret i 1945 og kun lige kommet ud af teenagealderen, da Kommunismen gik til grunde, men der kan næppe herske tvivl om, hun alligevel havde en finger med i spillet.

Under alle omstændigheder er der ingen grænser for alle de udspil og planer, Thorning-Schmidt har udarbejdet, siden hun blev formand for det gamle arbejderparti. I hvert fald kan man igen og igen høre hende tage hele æren for meget af det hårde arbejde, hundredevis af socialdemokrater udfører i kulisserne for at bringe deres parti tilbage til regeringsmagten. Jeg har gjort, jeg har lavet, jeg har fremlagt, lyder det konstant fra den egocentrerede formand, der nok snarere burde være repræsentant for det, tyskerne kalder eine Ich-AG, end et socialt sindet parti, der hylder fællesskab frem for individualisme.

Problemet med Thorning-Schmidts opfattelse af sig selv er, at selv de mennesker, der kender hende – heriblandt også personlige venner – unisono er enige om, at hvis der er noget, der karakteriserer politikeren Helle Thorning-Schmidt er det netop, at det ikke er hende, der får idéerne.

Jeg-Helle er for øvrigt lige kommet hjem fra en rejse i USA, og under sit ophold i det kriseramte land deltog hun i en paneldebat om klima og bæredygtig udvikling arrangeret af Bill Clinton og med deltagelse af bl.a. John McCain, den tidligere israelske præsident, Shimon Peres og præsidenten for Verdensbanken, Robert Zoellick. Thorning-Schmidt har utvivlsomt anset det for en selvfølgelighed, at hun blev inviteret på lige fod med ovennævnte notabiliteter, og det har formentlig været en overraskelse for hende, at hun ikke også blev bedt om at løse den økonomiske krise, USA befinder sig i, mens hun alligevel var i landet.

Tilbage i lille Danmark kan hun konstatere, at mens danskerne med rette er ved at miste tilliden til Anders Fogh, synes de alternativet er endnu værre. Her vil Omnial dog godt protestere, for som Helle Thorning-Schmidts far altid sagde til hende: Helle, der er ikke noget, du ikke kan.

Opdatering: Helle Thorning-Schmidt har også reddet hele den finansielle sektor i Danmark fra at bryde sammen – som menigt bestyrelsesmedlem i Nationalbanken…: (…) Jeg har allerede som medlem af Nationalbankens bestyrelse taget et stort ansvar, både i forbindelse med overtagelsen af Roskilde Bank og den seneste beslutning om at stille en lånefacilitet til rådighed for sunde og solvente banker.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: