Posted by: JanChris | 01/10/2008

Anders Foghs inderste tanker afsløret

Danmarks statsminister hedder efter sigende stadig Anders Fogh Rasmussen. Helt sikker kan man ikke længere være, for det er efterhånden sjældent, han beærer det land, hvis højeste og fineste embede han varetager, med et af sine statsbesøg i hjemlandet, som Kristian Thulesen Dahl sagde i seneste udgave af Mogensen & Kristiansen.

Til gengæld har statsministeren særdeles travlt på rejsefronten, hvor han for nylig har været i bl.a. Afghanistan, Kosovo og senest USA. I virkeligheden er der tale om en charmetur for at samle opbakning til at blive NATOs nye generalsekretær næste år, men det vil Fogh selvsagt ikke indrømme. Selvom hele hans arbejdsliv i øjeblikket er indrettet med kun dette ene mål for øje, bedyrer han igen og igen over for offentligheden, at det ikke er aktuelt og klassikeren: Jeg er ikke kandidat.

Kampen for at blive NATO-generalsekretær er Foghs tredje forsøg på at få en international toppost. I 2002 rejste han rundt i Europa og bad om støtte fra europæiske topledere til at blive formand for EU-Kommissionen. Desværre for Fogh var det portugiseren Barroso, der trak det længste strå.

Indtil for nylig prøvede Fogh så med al magt at få opbakning til at blive EU-præsident, en stilling, der skulle oprettes i forbindelse med vedtagelsen af Lissabon-traktaten. Der opstod dog som bekendt det lille problem, at Irland forkastede traktaten, og dermed måtte Fogh sande, at hans drøm om at komme til tops i EU-systemet i bedste fald har lange udsigter.

Med det in mente er det jo rart, at man takket været de danske skatteborgere i stedet kan kaste sig ind i kampen om at blive Natos næste generalsekretær. Når regnskabet på et tidspunkt skal gøres op, vil det formentlig vise sig, at Foghs reklameturné har kostet et meget stort tocifret millionbeløb, men herregud: Hvad kan være vigtigere for Danmark, end at Fogh får sine personlige ambitioner opfyldt?

I hvert fald ikke, at den faste og fair udlændingepolitik, Fogh har pralet med siden 2002, er blevet forvandlet til en laissez faire-politik, der effektivt maner ethvert ondsindet rygte om danskernes manglende gæstfrihed til jorden. Det interesserer heller ikke statsministeren, at mindst ét af de selvstyrende områder i Danmark, Vollsmose (oprindeligt Voldsmose, men navnet er af uvisse grunde blevet ændret), de facto har implementeret Sharia-lovgivning her i landet. Han kunne heller ikke være mere ligeglad med, at der hver aften bliver brændt skoler, containere og biler af flere steder i Danmark, så vi efterhånden også på det område er ved at få franske tilstande.

Omnial kan godt forstå Anders Fogh. Han skal jo alligevel kun bo nogle få måneder mere i Danmark, inden han futter af til Bruxelles, og ferierne tilbringer han jo under alle omstændigheder i Frankrig.

Strategien med at rejse rundt på første klasse i hele verden for at få sig et godt og indbringende job, før det er tid til at gå på pension, er rigtig god, tænkte Anders Fogh, inden han besluttede sig til at føre den ud i livet. Problemet var bare, at de for* medier ikke vil skrive om andet. Hvad gør jeg for at aflede deres opmærksomhed? Så kom statsministeren i tanke om den invitation, hans kone, Anne-Mette, havde fået til at deltage i Vild med dans. Det er genialt, jublede han, men alene det at være med er ikke nok til at flytte fokus helt væk fra mit rejsecirkus. Anne-Mette er også nødt til at afsløre nogle intime detaljer fra vores private samtaler. Hvis vi ikke har sagt noget interessant til hinanden, kan hun også bare finde på noget. Måske kan hun i den forbindelse endda få mig til at fremstå meget mere romantisk og kærlig, end jeg i virkeligheden er. Jeg kunne for eksempel aldrig finde på at sige “du er sexet” til hende. Ja, det gør jeg sgu… Anne-Metteeeee, nu skal du høre… (…) Samtidig vil jeg skrive lidt på Facebook, så skal det sgu’ nok gå.

Omnial kaster sig endnu engang i støvet for statsministeren og hans strategiske evner: Hvem skulle have troet det: Det gik sgu! – indtil videre…

Reklamer

Responses

  1. Der faktisk idag i JP et læserbrev om hvordan Fogh’s job-ambitioner efterhånden fuldstændig styrer landets politik:

    http://jp.dk/meninger/breve/article1472913.ece

  2. Ja, det er rigtigt, men jeg mener ikke, posten som EU-præsident er aktuel for Fogh i dag. Bortset fra det har læserbrevsskribenten helt ret.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: