Posted by: JanChris | 24/09/2008

Eksklusioner og uro i vente i Dansk Folkeparti?

En vis Benny Nielsen, lokalformand for Dansk Folkeparti i Holbæk, kan godt begynde at forberede sig på en fremtid uden for politik. Han har nemlig til dagens udgave af Berlingske Tidende valgt at udtale sig kritisk om den udlændingeaftale, Dansk Folkepartis ledelse, dvs. Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, har indgået med regeringen. Benny Nielsen mener, DF har ført sine vælgere bag lyset ved ikke at have insisteret på sit krav om, at regeringen skulle ignorere EF-domstolen: Vi farer op af en æske og råber buh hver gang, men til sidst siger folk, at Dansk Folkeparti ikke har noget at have det i. Jeg er bange for, at vælgerne vil få den opfattelse, at vi snyder dem lidt. (…) Jeg ved godt, vi ikke har 90 mandater, men vi sidder i en nøgleposition, og det skal vi udnytte meget bedre, end vi gør i øjeblikket. Vi skulle have tvunget regeringen til at ignorere den dom, udtaler han.

Også medlem af Region Syddanmark for DF, Bjarne Juel Møller, er skuffet: Vi skulle have stået hårdere fast på vores krav. Det er ikke godt nok, at vi går med til at sige, at EU bestemmer vores udlændingelov. Det er ikke til at leve med. Danmark forsvinder, hvis det fortsætter.

Medlem af Morsø Lokalforening, Vita Jensen, har ligeledes valgt at stå frem i pressen med kritik af DF-ledelsen: Egentlig er jeg lidt skuffet. Vi skulle have stået fast på vores krav. Det er jo nogle dommere i EU, der bestemmer over danske forhold.

Normalt medfører offentlig kritik af ledelsen i Dansk Folkeparti øjeblikkelig eksklusion. Rebellerne plejer først at modtage en opfordring til selv at melde sig ud, og hvis det ikke sker, bliver de efterfølgende smidt ud. Årsagen til denne strategi er, at man i Dansk Folkepartis ledelse vil undgå de kaotiske tilstande, der var fremherskende i Fremskridtspartiet.

Spørgsmålet er så, om DF-ledelsen også denne gang trækker eksklusionskortet? En meningsmåling foretaget af Ritzau viser, at 22 ud af 34 lokalformænd er utilfredse med udlændingeaftalen, og det ville helt sikkert ikke falde i god jord hos dem og mange andre DF’ere, hvis det førte til eksklusion at udtrykke det synspunkt offentligt. På den anden side plejer Pia Kjærsgaard og co. som nævnt ikke at ryste på hånden i sådanne situationer, men denne gang burde de måske tøve en kende, ellers kunne der for alvor komme røre i DF-andedammen.

Hvorom alting er: Det manglende medlemsdemokrati i DF er én af de ting, jeg ikke bryder mig om ved partiet. Det burde være en selvfølge, at man som DF-medlem kan ytre sig kritisk om partiets ledelse i offentligheden – så længe det sker på en saglig og ordentlig måde.

Reklamer

Responses

 1. Vi er mange, der er skuffede over knæfaldet for EU.
  Vi havde set frem til, at DF havde sagt: Hertil og ikke et skridt længere.
  Ellers må Andres Fup lave finanslov med andre partier.

  falkeøje

 2. “Det manglende medlemsdemokrati i DF er én af de ting, jeg ikke bryder mig om ved partiet.”

  Nej det er grimt, og årsagen til at jeg meldte mig ud.

  Og ja. DFs manglende vilje til at risikere noget som helst i denne sammenhæng får dem mere og mere til at ligne de andre partier.

  Taburetklæberi.

 3. Jeg tror det mere er af mangel på alternativer DF får de mange stemmer ikke så meget praksis udført fra ledelsen. Der er jo få medlemmer i forhold til stemmetallet i partiet og hvis 10.000 -der vist er medlemstallet – er de der synes ledelsesstilen er lige den rette, synes jeg, det er et meget godt i forhold til stemmetallet.

 4. […] i forvejen er utilfreds med aftalens foreløbige fredning af Metock-dommen. For få dage siden bemærkede bloggen Omnial uro i DF og forudsagde, at offentlig utilfredshed ville resultere i eksklusion af de åbenmundede. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: