Posted by: JanChris | 02/09/2008

Selvfølgelig skal snuskebasserne have erstatning – det manglede da bare

Jeg var SÅ harm og forarget indtil for nylig, da retfærdigheden omsider skete fyldest, og 245 unge snuskebasser, der i september 2006 – på helt igennem fredelig vis – brugte deres demokratiske og grundlovssikrede ret til at demonstrere for et nyt Ungdomshus i København, omsider fik tilkendt erstatning for den grusomme og umenneskelige behandling, politiet udsatte dem for.

Disse uskyldige ofre for den omsiggribende politibrutalitet her i landet gjorde intet, absolut intet, der kunne retfærdiggøre ordensmagtens bestialske metoder. De kastede ikke med brosten, flasker, molotovcocktails etc., og de satte ved gud ikke ild til biler, skraldespande, containere og alt, hvad de bare havde en mistanke om var brandbart. Nej, overhovedet ikke. De overtrådte heller ikke maskeforbudet og bar derfor på intet tidspunkt elefanthuer, tørklæder eller andet for at skjule deres ansigter. Endelig overholdt de politiets udgangsforbud til punkt og prikke og befandt sig derfor ikke på noget tidspunkt andre steder end i de tilladte områder.

Der har altså på enhver tænkelig måde været tale om eksemplarisk opførsel fra snuskebassernes side, og Omnial vil med ovenstående in mente betegne ethvert forsøg på at beklikke disse unge hædersmænd og -kvinders opførsel – bl.a. ved at anføre, at deres udfoldelser kostede skatteyderne mere end 100 mio. kr. og, at de bragte flere hundrede politifolks liv i fare – som udtryk for manglende evne til at se tingene i et større perspektiv. Tænk f.eks. på, hvor mange mennesker, der er kommet i beskæftigelse, fordi de skulle rydde op efter snuskebassernes hærgen: Murere, vejarbejdere, mekanikere, gartnere, forsikringsfolk ikke mindst, og jeg kunne blive ved og ved.

Omnial vil derfor – ligesom de unge selv – til enhver tid forsvare det retfærdige ved, at det er snuskebasserne, der skal have erstatning fra det offentlige og ikke omvendt. Heldigvis er statsadvokaten nået frem til samme logiske konklusion, hvilket må glæde enhver retskaffen dansker. Det er nu slået fast én gang for alle, at hvis man skjuler sig bag en elefanthue eller et tørklæde og befinder sig på den rigtige side af det politiske spektrum, kan man opføre sig, præcis som man vil – herunder bringe andres liv i fare – og tilmed få erstatning for det. Snuskebassesamfundet kunne man kalde det.

Reklamer

Responses

  1. Omnial: “Snuskebassesamfundet kunne man kalde det”.

    Ja, eller gak-i-låget-samfundet!

    Tak for endnu en god artikel.

  2. Selv tak.

  3. Ja, det er da et mildt ord. Det er da nærmere et samfunds sammenbrud.

    Hvordan i al verden kan man acceptere den slags …

  4. Hvis bare jeg vidste det, men man skal i hvert fald have den rette politiske observans, altså være “antiracist”, “antifascist” etc. og have gode venner i medierne, så er man nået et langt stykke…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: