Posted by: JanChris | 07/08/2008

EU-intervention kan danne grobund for højreekstremisme i Danmark

De seneste ugers polemik om EU-lovgivning kontra national lovgivning har virkelig været en øjenåbner for mange danskere. Mange vælgere er forståelig nok meget frustrerede over, at den demokratiske manifestation, de er kommet med ved de seneste tre valg, om, at Danmark skal føre en stram udlændingepolitik, der markant begrænser tilstrømningen af ikke-vestlige indvandrere af anden kulturel og religiøs baggrund, med et pennestrøg kan overtrumfes af EU, symboliseret ved EF-domstolen i Luxembourg.

Mange vil fremover – med rette – tænke: Jeg kan stemme, hvad jeg vil, men i sidste ende fastlægges politikken alligevel i EU, så hvorfor overhovedet gå ned til valglokalet og sætte mit kryds? De vil desuden uundgåeligt føle lede over de politikere, der – med statsministeren i spidsen – i årevis har bildt danskerne ind, at hvis de fik vælgernes tillid, var de garanter for en stram udlændingepolitik som vedtaget i Folketinget.

I virkelighedens verden er det kun Dansk Folkeparti, der forsvarer det synspunkt, at dansk udlændingepolitik udelukkende er et nationalt anliggende. Regeringspartierne Venstre og De Konservative er derimod villige til at underkaste sig EU-systemets luner, altså blåstemple en meget liberal indvandringslovgivning. Da valget stod mellem den nationale lovgivning på området – endda sikret ved det retsforbehold, Danmark fik tilføjet Maastricht-traktaten for at stemme ja til den i andet forsøg – og EF-domstolen, valgte regeringen side til fordel for sidstnævnte instans og dermed EU.

EU’s uhæmmede magtudvidelse og den danske regerings efterfølgende accept deraf kan blive de afgørende faktorer, der for alvor giver den ellers marginaliserede radikale højrefløj i Danmark vind i sejlene og gør det muligt for den at rekruttere nye medlemmer i et hidtil uset omfang.

Indtil for nylig har hovedparten af selv de allerhårdeste indvandrings- og islamkritikere i Danmark følt sig godt repræsenteret i Folketinget af Dansk Folkeparti og været nogenlunde tilfreds med den førte udlændingepolitik, men med den seneste udvikling in mente, er der næppe tvivl om, at en del af disse personer vil konkludere, at det danske demokrati har spillet fallit, og at det er tid til at tage andre midler i brug, hvilket f.eks. kunne være at tilslutte sig højreradikale grupperinger. Det er ingen tilfældighed, at der i et land som Sverige, der ikke har ét eneste bare moderat indvandringskritisk parti repræsenteret i Riksdagen, findes ca. 20 gange så mange nazister som her i landet (bemærk: indbyggertallet i Sverige er ca. 1,65 gange højere) og, at der Hinsidan registreres ca. 60 gange så mange racistisk relaterede hændelser.

Det er en farlig kurs, Anders Fogh og hans regering har begivet sig ud på. Den kan meget vel få fatale konsekvenser, og måske vil det allerede være for sent, inden statsministeren opdager, hvor vigtigt det er at lytte til folket og omvendt, hvor farligt det kan være ikke at gøre det.

Reklamer

Responses

 1. Vi skal ikke acceptere mere fra EU.
  Vil regeringen det, så skal den væltes.
  Vi vil være uafhængige og selv bestemme, hvem vi vil dele vort land med.
  Det skal ikke være en sag for naive politikere.

  falkeøje

 2. Måske er vi bare ved at miste vort demokrati? Magten finder nye steder hvorden kan gemme sig for demokratiet:
  I det offentlige sætter embedsmænd og eksperter deres egne politiske dagsordener via deres globale netværk. Svaret på alle spørgsmål er flere restriktioner og højere skatter, samtidig med at man aktivt underminerer det samfund som skulle være rammen for vor tilværelsen og begrundelsen for overhovedet at betale så meget til fællesskabet.
  I det private indfører internationaliseringen nye hierakier også i danske virksomheder, tilhørsforholdet til virksomheden visner fordi det kun rækker til den lille internationale ledergruppe; arbejdere og funktionærer i Danmark og børnearbejderen i Kina havner i samme kasse, udenfor indflydelse.

  I den situation kan der da godt opstå ekstremisme hvis folk går hen og får nok; når de forhadte indpiskere som f. eks. Niels Erik Hansen igen toner frem på skærmen, så er det ikke ordet ekspert men noget helt andet der falder en ind!

 3. Jens Hansen, det er nogle gode tanker, du gør dig. Sammenhængskraften i det danske samfund er ved at forsvinde på alle niveauer, og det er selvsagt en farlig og uheldig udvikling.

 4. Prøv at se, hvad der er sket på venstrefløjen.
  De venstreorienterede har nu smadret Nørrebro flere gange, og de er blevet mere og mere selvsikre for hver gang.

  I Aarhus har de nu fået voldelig modstand fra højreorienteret side.
  Det har fået dem til at tage afstand fra voldsanvendelse iflg. 180 Grader i dag.

  Det viser, at magtbegærligheden fremturer, indtil den møder modstand.

  falkeøje

 5. I dag fremfører Anders Fup en bandbulle mod DF, fordi de anbefaler at ignorere EU domstolens ventede kendelse.
  Det viser, at Anders Fup formentlig har deltaget i de lagte rænker.

  Vi har ingen andre muligheder end hurtigst muligt at vælte Anders Fup.

  falkeøje

 6. hvis du ikke gider blogge, skulle jeg måske bare slette din blog fra mine favoritter? ja, det vil jeg gøre.

 7. Det er hårdt at blogge, og man får ikke noget for det. Når det så samtidig er meget småt med kommentarer til de indlæg, man måske har brugt flere timer på at skrive, kan lysten i perioder forsvinde, men fortvivl ikke: Jeg er ikke færdig med at blogge, så behold Omnial under dine Foretrukne lidt endnu.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: