Posted by: JanChris | 06/08/2008

Fogh valgte sin egen karriere frem for Danmark

Som Omnial og mange andre havde spået, valgte Anders Fogh Rasmussen at træde vande i sagen om EF-domstolens underminering af familiesammenføringsreglerne i EU. Statsministeren bedyrer, at han vil kontakte EU-kommissionen for at få det direktiv ændret, der tillader illegale ikke-EU-borgere at blive familiesammenført med EU-borgere i unionen ved indgåelse af ægteskab.

Det drejer sig kun om et hjørne af udlændingelovgivningen, forsikrer Fogh, men sandheden er, at den danske udlændingelovgivning er brudt sammen. Det skyldes ikke kun det pågældende direktiv, som det formentlig vil tage flere år at ændre. Nej, også 24-års-reglen, tilknytningskravet, forsørgelseskravet, sprogkrav m.m. overtrumfes, som det er kommet frem i løbet af sommeren, alle af EU-princippet om arbejdskraftens frie bevægelighed.

Fogh kunne have stillet sig i spidsen for et opgør med den politiserende EF-domstol og med henvisning til det retsforbehold, der skulle sikre dansk selvbestemmelse i udlændingepolitikken, have nægtet at efterleve domme, der kolliderer med dansk lovgivning, som hans partifælle, Søren Pind, har foreslået. Intet kunne dog ligge statsministeren fjernere, han har tværtimod planer om at knytte Danmark tættere til EU ved at fjerne de fire forbehold, hvilket samtidig vil forøge hans chancer for at få en international toppost. At Danmark så i processen risikerer at åbne sine grænser på vid gab for alverdens uintegrerbare mennesker, er i den sammenhæng sekundært.

Pia Kjærsgaards reaktion på Foghs udmelding var også forudsigelig. Hun er ikke tilfreds med hans udspil, taler om, han har et stort problem og indrømmer, at udlændingelovgivningen er brudt sammen. Hun har dog ikke selv nogen forslag til at løse de uoverskuelige problemer, og man kan klart mærke på hende, at hun ikke er parat til at gå hele vejen for at få regeringen til omgående at skride til handling. Som jeg tidligere har nævnt, er hun øjensynlig blevet så glad for magten, at hun under ingen omstændigheder vil give den fra sig igen. Hun burde imidlertid sætte regeringen stolen for døren. Enten tager den de nødvendige initiativer nu og her, eller også mister den sit flertal. Et valg om udlændinge- og EU-politikken ville utvivlsomt give et folkeligt mandat til DF’s linje, og et sådant udfald ville være svært at sidde overhørig for nogen fremtidig regering.

Reklamer

Responses

  1. Den suppedas, som det danske folk er bragt i af Anders Fup, kan kun ordnes ved en drastisk handling.

    Stop med omgående virkning alle pengeoverførsler til EU.
    Jo før, vi ekskluderes af organisationen, des bedre.

    Efter veloverstået eksklusion, kan vi derefter fastsætte vore egne brtingelser for fremmedes indrejse og ophold i landet.

    falkeøje


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: