Posted by: JanChris | 03/08/2008

Jan Monrads bøvede satire: DF er et heilende og negerforskrækket parti

Hver dag beriger Ekstra-Bladet sine læsere med tankerne fra én af de 15 Gamle vrisne mænd, avisen har på lønningslisten. I torsdags var turen kommet til Jan Monrad, den ene halvdel af komikerduoen Monrad & Rislund.

Man må sige, det er gået tilbage for Jan Monrad på det seneste. Kreativiteten er unægtelig ikke stor længere, for hvem vælger han at kaste sig over i sin klumme? Stor spænding, trommehvirvler… Dansk Folkeparti! Hvem havde gættet det?

(…) Ikke engang Pia Kjærsgaard har vi hørt så meget som et kuk fra. Hvilken befrielse, at hun lejlighedsvis holder ferie. I sit fravær har hun overladt de traditionelle sommerbravader til det talende tågehorn, Søren Espersen, og partiets unge Adonis, Morten Messerschmidt, der sidste år ikke uden dramatik måtte se sig nomineret til det negerforskrækkede partis heilende håb.

Nu truer den frembrusende bedstemorbetvinger regeringen med ikke at ville holde hånden over diverse uduelige ministre og med ikke at ville stemme for Finansloven p.ga. et opstået læk i det såkaldte retsforbehold. Det lyder meget spændende og tegner godt for underholdningen i dansk politik i den kommende sæson.

Men Dansk Folkeparti ved jo udmærket, at hvis partiet vælter regeringen, så kommer Margrethe Vestager til. Og det bliver ikke schjaw. Uha, uha for en forskrækkelse, for så vil det strømme ind over landets grænser med horder af kvinder, der let kan forveksles med den fra Mickey Mouse og Fedtmule så berygtede Sorte Slyngel.

(…) Dansk Folkeparti bakker op om John McCain som ny amerikansk præsident. Så Obama (har) ikke en chance. En McCain med Pia Kjærsgaard og Ku Klux Klan i ryggen vil være uovervindelig.

Jan Monrads satire er ikke alene langt under bæltestedet – Messerschmidt betegnes som det negerforskrækkede partis heilende håb og bedstemorbetvinger med henvisning til sin 23 år-ældre kæreste, og Pia Kjærsgaard sidestilles med Ku Klux Klan – den er også så bøvet og langt ude, at man vel ikke engang for 10 år siden ville have grinet af den. Man får nærmest ondt af Monrad, for hvad er en komiker værd uden sin evne til at være morsom? Allerede for omkring 17 år siden var Monrad & Rislund tvunget til at optræde i forsamlingshuse i storbyer som Flauenskjold (jeg hørte dem selv), og i dag er det vel kun den nærmeste familie, der af ren medlidenhed gider at lægge ører til deres højraffinerede humor. De er dog interessante i den forstand, at de er repræsentanter for den del af venstrefløjen, der ikke har modereret sit syn på politiske modstandere siden Den Kolde Krig.

Som en lille anekdote m.h.t. Jan Monrad kan man læse på nettet, at det er lykkedes ham at forhindre opførelsen af et byggeri i nærheden af sin millionvilla i sommerhusområdet, Odsherred. Da der jo nok ikke kommer mange negere på de kanter, er det nærliggende spørgsmål derfor: Er Jan Monrad bange for grisefarvede mennesker, eller frygter han bare for sin udsigt?


Kommentarer

 1. Han gør fælles sag med Arla, Due Jensen og alle de andre, der er parate til at sælge ud af Danmark.

  falkeøje

 2. Sikke en nar.. Men afdankede forhenværende komikere er jo afhængige af at sådan noget som DDR hyrer dem en gang i mellem, eller inviterer dem til den 11e time eller en quiz.

  Jeg mener dog at have observeret at befolkningen på trods af en vis idoldyrkelse ikke automatisk tager de ‘moralske budskaber’ fra dem særlig højtidelige. Bare husk ramaskriget og protesterne efter dronningens snak om ‘næsevise danskere’ eller noget lignende for nogle år siden..

  Så lad de samfundstøtter rolig lire deres forudsigelige remser af. De er sikkert del af de ansættelsessamtaler vordrende journalister fyrer af når de søger job; til sidst så går det helt på rygmarven.

 3. Det er ikke så meget budskaberne fra enkeltpersoner, der er problemet, men summen af al den propaganda, der kommer fra kunstnere, skuespillere, forfattere etc. har sin virkning, det er jeg helt sikker på – desværre.

 4. Åh, hold nu op. Hvem morede sig ikke over DF’ernes tosserier under hedebølgen?

  “Bedstemorbetvinger” er et udmærket prædikat at hæfte på Morten Messerschmidt. “Gerontofil” havde været for vanskeligt for hans vælgere …

 5. Allerede for omkring 17 år siden var Monrad & Rislund tvunget til at optræde i forsamlingshuse i storbyer som Flauenskjold (jeg hørte dem selv), og i dag er det vel kun den nærmeste familie, der af ren medlidenhed gider at lægge ører til deres “højraffinerede” humor.

  Dertil skal lægges deres helt “uvurderelige” indsats som hundedommere i den præsenile Poul Thomsen’s hunde kavalkade, det var vel et af lavpunkterne på nedturen.

 6. H. Ugge Bloch, ja, bedstemorbetvinger kunne til nød gå an, omstændighederne taget i betragtning, men resten af klummen var et opkog af gamle, bøvede fordomme, der er hørt 1000 gange før og i meget mere raffineret form. Hvad angår Dansk Folkepartis vælgere, så kan jeg betro dig, at der blandt dem findes mange, der er væsentlig klogere end både du og jeg.
  PB, ja, tjansen som hundedommere passede fint til Monrad & Rislunds satiriske niveau.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: