Posted by: JanChris | 25/07/2008

Skæbnens time nærmer sig for VKO-samarbejdet

Ledende politikere fra Dansk Folkeparti som Morten Messerschmidt, Peter Skaarup og Søren Espersen truer i disse dage gentagne gange regeringen i meget direkte vendinger: Kan den ikke længere garantere en stram udlændingepolitik, som den er vedtaget i Folketinget, forsvinder hele DF’s grundlag for at støtte den borgerlige regering, lyder det. Hvor meget skal man så lægge i truslen? Der er ingen tvivl om, at udlændingepolitikken er hjerteblod for DF, og at partiet hverken over for sig selv eller sine vælgere ville kunne forsvare at lade dette område sejle. Det vil derfor med sikkerhed få konsekvenser for regeringen, hvis ikke den kommer DF i møde. Om Pia Kjærsgaard og co. ligefrem vil trække tæppet væk under Fogh-regeringen er nok mere tvivlsomt, men i princippet kan det ikke udelukkes, for DF har ikke noget at tabe ved et valg, der har EU- og udlændingepolitikken som hovedtemaer, og i øvrigt kan man ikke forestille sig, at Venstre og Konservative kunne samle flertal uden om DF.

Anders Fogh er altså nødt til at lytte til DF’s krav, men han befinder sig i et stort dilemma, for mens han har gjort det klart, at regeringen vil af med alle fire danske EU-forbehold, taler DF i stedet om at udvide et eksisterende- eller måske ligefrem få et femte forbehold. Det lyder meget plausibelt at se på retsforbeholdet, når det åbenbart ikke virker efter hensigten, men for Fogh er selv det helt utænkeligt. Hvis han skal have en international toppost, skal forbeholdene væk – og det i en fart. Selv uden den irske befolknings nej til Lissabon-traktaten, ville Fogh have været på en særdeles svær opgave med at overbevise den danske befolkning om velsignelsen ved at fjerne forbeholdene, og med den seneste udvikling in mente, er der nærmest tale om en håbløs mission.

Reelt kan Fogh kun håbe på, at det kan lade sig gøre at skræddersy udlændingelovgivningen på en sådan måde, at den både kan forhindre tvangsægteskaber og stor tilstrømning af mennesker fra tredjeverdenslande (reelt muslimer), men samtidig ikke kommer i karambolage med EU-reglerne. Hvordan det skulle kunne lade sig gøre, er der i øjeblikket ingen, der ved. Sikkert er det dog, at noget skal der ske, for antallet af familiesammenføringer er for andet år i træk stigende, og mindst ligeså bekymrende er det, at der faktisk kommer flere personer fra ikke-vestlige lande til Danmark i dag end ved regeringens tiltræden.

Hvis Fogh – mod forventning – skulle føle trang til at vise sin gode vilje over for sit støtteparti og størstedelen af sine vælgere, kunne han starte med at udskifte integrationsminister Birthe Rønn Hornbech med f.eks. Søren Pind. Rønn Hornbech vil formentlig gå ind i historien som én af de dårligste ministre nogensinde, og man kan næsten ikke undgå at blive imponeret over en sådan præstation. Omnial er imidlertid ikke overrasket, for denne blog var én af de eneste, der fra samme dag, hun blev udpeget, spåede, at den kulrede kone ville blive en katastrofe.

Hør Hans Engell give Rønn Hornbech tørt på i en analyse på TV2 News i dag.

Reklamer

Responses

 1. Vi kan ikke lade tingene ske, som de har gjort indtil nu.
  Vi har et Danmark, som det er vor skæbnme at passe på.

  Det Danmark, skal vi om nødvendigt værne med de våben, som vi pt. har til rådighed.

  Politikere og muslimer vil have vort Danmark tilintetgjort.

  Vi skal modarbejde dem, med alle til rådighed stående midler.

  Gud bevare Danmark – dansk

  falkeøje


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: