Posted by: JanChris | 22/05/2008

Læserbrev om Lars Weiss, Perfiditetens Prins, i Jyllands-Posten

Følgende læserbrev nåede i dag Jyllands-Postens spalter. I virkeligheden minder det en hel del om et tidligere indlæg om Lars Weiss, men dengang fik jeg det ikke optaget i avisen:

Perfiditetens Prins

Den evige socialdemokratiske folketingskandidat, Lars Weiss, er mærkelig nok næsten helt ukendt i den brede offentlighed. Det kan undre, al den stund han i december 2002 faktisk besejrede Helle Thorning-Schmidt ved en urafstemning om at blive Amagerbrokredsens folketingskandidat. Siden dengang har de to duellanters politiske karrierer udviklet sig vidt forskelligt. Thorning-Schmidt er som bekendt i dag formand for Socialdemokraterne, mens det stadig ikke er lykkedes Weiss at komme i Folketinget. Det afholder ham imidlertid ikke fra at skrive en lind strøm af læserbreve i specielt Jyllands-Posten, senest d. 20. maj Borgmesteren i Sarajevo.

De mange debatindlæg har alle det tilfælles, at de – under påskud af at omhandle forskellige emner – er perfide angreb på den danske højrefløj i almindelighed og Dansk Folkeparti i særdeleshed. Lars Weiss nærer et næsten patologisk had til Pia Kjærsgaard og co. og lader sin vrede komme til udtryk i form af underlødige og injurierende påstande og sammenligninger, der for det meste er direkte løgnagtige og i bedste fald groft fordrejede. Denne gang bliver DF kaldt et parti med racistiske synspunkter, der accepterer børnemishandling i asylcentrene!, og som prikken over i’et – det måtte jo komme – slutter Weiss med at drage den rituelle sammenligning med Hitlers Nazi-Tyskland ved at sige om DF’s Peter Skaarup, at han og hans fæller både med retorik og lovinitiativer er smittet af 1930’ernes pest over Europa.

Måske skulle Lars Weiss overveje at moderere sin tone en smule. Både fordi, det forekommer temmelig hyklerisk at kritisere DF for dets retorik over for muslimer, når han selv benytter sig af sprogets allerværste gloser over for de folkevalgte politikere fra Danmarks tredjestørste parti, og fordi, strategien med at dæmonisere DF øjensynlig ikke har fundet særlig stor opbakning blandt de socialdemokratiske vælgere. Som tingene ser ud i dag, er det bedste, Weiss kan håbe på, at han får et begreb opkaldt efter sig i Leksikon om Dansk Politik. En Lars Weiss: Et læserbrev, der under påskud af at omhandle ét eller andet ligegyldigt emne, altid indeholder et helt exceptionel perfidt angreb på højrefløjen i almindelighed og Dansk Folkeparti i særdeleshed.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: