Posted by: JanChris | 07/03/2008

SF næsten fire gange så stort som De Radikale – og hvad så?

Mange politiske iagttagere spår, at Helle Thorning-Schmidts position som formand for Socialdemokraterne kommer under pres, hvis SF overhaler det største oppositionsparti i meningsmålingerne. Omnial erklærer sig enig og spår, at dette scenario, der for få måneder siden forekom fuldstændig illusorisk, meget snart bliver en realitet.

Mens Thorning-Schmidt i øjeblikket befinder sig i noget, der minder om en mediestorm, kan Det Radikale Venstres leder, Margrethe Vestager, som Omnial tidligere betegnede som journalisternes statsminister, glæde sig over, at der stadig er fuld opbakning til hende både fra pressen og internt i det elitære parti. Det kan umiddelbart virke lidt mærkeligt, når meningsmålinger viser, at SF – hvis vælgergrundlag til forveksling minder om De Radikales – har både tre og sågar næsten fire gange så mange vælgere som Vestager og co. Er det ikke et – i det mindste lillebitte – tegn på, at man måske – jeg siger udtrykkeligt måske – har gjort ét eller andet galt? Kunne det måske tænkes, at mange vælgere mener, De Radikale har undladt at forholde sig til de problemer, indvandringen af personer med mellemøstlig baggrund har bragt med sig?

Er den bitre sandhed ikke, at De Radikale både kunne have forhindret dannelsen af Ny Alliance – og dermed tabet af Naser Khader og Anders Samuelsen – og stoppet SF’s fremgang, hvis de ikke havde lukket øjnene for problemerne med indvandring og islamisme?

Det, der er helt utroligt ved De Radikale er, at de tilsyneladende stadig ikke efter de seneste uger og måneders begivenheder i ind- og udland har set lyset. Det er en ynk at høre Margrethe Vestager tale om, at der findes religiøs ekstremisme i alle religioner og, at det ikke er noget problem i sig selv, at indvandrere bor sammen i ghettoer.

Ingen kan i fulde alvor tro på, at den hyperloyale radikale folketingsgruppe vil vælge en anden formand end Vestager, og realiteten er også, at hendes udmeldinger ligger meget godt i tråd med de fleste medlemmers holdninger. Sikkert er det dog, at den nuværende kurs står i diametral modsætning til Det Radikale Venstres historiske position som et midterparti, der kunne samarbejde til begge sider af det politiske spektrum med tendens til den borgerlige fløj.

Er De Radikale virkelig tilfredse med at være en lille elitær sekt, hvor man bekræfter hinanden i at have de rigtige meninger? Åbenbart, for med den nuværende strategi tiltrækker man i hvert fald ingen nye medlemmer. I forhold til SF kan man heller ikke trøste sig med intellektuel overlegenhed, som det hidtil har været tilfældet med Dansk Folkeparti efter mottoet: “Det kan godt være, de har dobbelt så mange vælgere, som vi har, men vi er til gengæld dobbelt så kloge”, SF’s vælgere er nemlig særdeles veluddannede.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: