Posted by: JanChris | 07/03/2008

Kaare R. Skou: Dansk Folkeparti fører hellig krig mod muslimer

Jeg kunne formentlig skrive et indlæg om Kaare R. Skous seneste angreb på Dansk Folkeparti hver dag, hvis jeg sad klistret til min computerskærm hele tiden med programmer til optagelse af lyd og video kørende konstant i baggrunden. Desværre er jeg kun i stand til at opfange sporadiske eksempler på de analytiske evner hos TV2’s politiske redaktør, men lidt har også ret.

I dag fik oraklet Kaare R. Skou til opgave at vurdere Villy Søvndals seneste udmelding om, at problemerne med indvandrere ikke kun har sociale-, men også kulturelle årsager. Gårdejer Skou kunne straks berolige alle konspiratorisk tænkende danskere: Villy Søvndal tænker ikke strategisk, altså på at tiltrække vælgere. Det kunne selvsagt ikke falde SF-formanden ind. Søvndal er nemlig – set i lyset af de seneste ugers begivenheder i Danmark – oprigtig bekymret på demokratiets vegne og råber derfor vagt i gevær. Hør selv ved at klikke her.

Højst overraskende mener Skou ikke, der er tale om nogen sejr for Dansk Folkeparti, selvom Pia Kjærsgaard og co. lige siden partiet blev stiftet i 1995 (og førhen i Fremskridtspartiet) har sagt nøjagtig det samme, Søvndal siger i dag i det herrens år 2008: Nej, det tror jeg ikke, man skal sige, fordi hvor Dansk Folkeparti – sagt firkantet – vil føre krig mod muslimerne, så er det jo ikke det, Villy Søvndal signalerer. Han signalerer, at vi skal se på muslimerne som den brogede skare af mennesker, de er. (…) Det må kunne lade sig gøre at skabe et islam, der er integreret i den danske kultur. Det er det, Villy Søvndal går efter, mens Dansk Folkeparti jo stadigvæk – om jeg så må sige – fører hellig krig. Lyt selv her.

Første gang, Omnial dokumenterede Kaare R. Skous hetz mod Dansk Folkeparti, medførte det en påtale fra TV2’s nyhedschef, Michael Dyrby, men den har åbenbart ikke gjort det helt store indtryk, for den politiske redaktør fortsætter altså ufortrødent, hvor han slap. Er det måske fordi, det kun er i offentligheden, TV2 foregiver at være objektiv og upartisk, mens det på de indre linjer anses for acceptabelt at udtale sig som Kaare R. Skou, så længe det går ud over DF og ligesindede?

Under alle omstændigheder tyder meget på, at både TV2 og DR har dobbelte standarder for, hvad kommentatorer kan tillade sig at sige. Under valgkampen i 2007 udkom Se & Hør som bekendt med en forside med overskriften: Sort arbejde hos Khader. Den beskyldning blev Khader, som alle ved, rasende over, og ud over at brillere med de legendariske svin-udtalelser krævede han også, at bladets chefredaktør, Henrik Qvortrup, blev fyret fra sine hverv i medierne. Kravet blev øjeblikkelig efterkommet, og Qvortrup har ikke siden – så vidt Omnial ved – optrådt én eneste gang på nogen af de to tv-kanaler. Det på trods af, at ingen dengang vidste, om historien var løgnagtig. Noget kunne tyde på, at det modsatte var tilfældet. I hvert fald turde Naser Khader ikke at lægge sag an mod Qvortrup. Det eneste, han kunne mande sig op til, var at klage til Pressenævnet, og sørme om ikke Qvortrup fik medhold i, at det var relevant at bringe historien og, at indholdet i artiklen modsvarede overskriften.

Den afgørelse blev mærkeligt nok – og i diametral modsætning til den omtale, sagen fik under valgkampen – forbigået i dyb tavshed i den danske medieverden. Kun Information var en klædelig undtagelse.

Hvorom alting er, burde der nu ikke være noget i vejen for, at Henrik Qvortrup kunne vende tilbage som ekspert i Jersild & Spin og kommentator på TV2 og TV2 News, men realiteten er, at han stadig bliver holdt ude, selvom han formentlig er Danmarks bedste på det felt.

Med sagerne om Kaare R. Skou og Henrik Qvortrup in mente, vil Omnial komme med følgende råd til vordende journalister, herunder især kommentatorer: Det drejer sig ikke om, hvad du siger, men derimod hvem, du siger noget om.


Kommentarer

 1. Hvor f… blev mit indlæg af?
  bernadotte 36

 2. Jeg har kun fået ét indlæg til godkendelse tidligere i dag. Det var spam. Jeg beklager, hvis det, du skrev, er gået tabt, og jeg er selvfølgelig stadig meget interesseret i din mening.

 3. Der er en påfaldende lighed mellem mediernes behandling af Nasser og Obama – uden sammenligning mellem de to i øvrigt)

  Først da NAs kampagne imploderede gik man i flæsket på Khader, ud fra betragtningen “lad falde, hvad ej kan stå.” Før da blev han betragtet som den genopstandede Messias, ganske som Obama bliver det i dag, ikke mindst i de danske medier og deres kommentatorer.

  Hvad angår Kaare R. Schou er det en skandale, at han synger med på Søvndals sidestilling af HuT og Dansk Folkeparti. Objektivitet er naturligvis en utopi, men man kunne dog i det mindste prøve at se sagen fra flere sider.

 4. Jeg har ikke tænkt på sammenligningen mellem Khader og Obama, men jeg kan godt se din pointe. Du har også ret i, at medierne – på samme måde som de kan bære en person frem – også kan medvirke til, at vedkommende falder hurtigere og hårdere fra tinderne.
  M.h.t. Kaare R. Skou, kan intet retfærdiggøre, at han fortsat kan sidde i sit job.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: