Posted by: JanChris | 09/11/2007

Mogensen & Kristiansens partsindlæg

Makkerparret Mogensen & Kristiansen bliver under valgkampen fremstillet  i adskillige medier som det tætteste, man kommer på politiske orakler. Sandheden er imidlertid, at de to tidligere rådgivere for henholdsvis Poul Nyrup Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen har mere end almindelig svært ved at adskille personlige holdninger og professionelle vurderinger. Hvor objektivt er det f.eks., når d’herrer samstemmende mener, Helle Thorning-Schmidt vandt begge tv-dueller mod Anders Fogh? Til ære for dem, der tror, de har læst galt, tager vi den lige én gang til: Mogensen & Kristiansen mener, Thorning-Schmidt vandt begge tv-dueller mod statsministeren.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvilke kriterier de to kandidater bliver bedømt efter, men hvis man foretager en vurdering, der alene baserer sig på det politiske indhold, kan der ikke herske megen tvivl om, hvem der vandt begge gange: Anders Fogh. Især, hvad angår den sidste duel, på DR1, er det fuldstændig absurd at sige, Thorning-Schmidt var bedst.

For at bruge et metafor fra sportens verden, svarer det til, at en bokser bliver sendt i gulvet tre gange i en kamp og ikke får sat så meget som ét eneste rent stød ind mod sin modstander, men alligevel bliver udråbt til vinder. Omnial synes, det er temmelig foruroligende, at Danmarks to seneste statsministre i årevis er blevet rådgivet af spindoktorer, der åbenbart mener, form er vigtigere end indhold.

Mogensen & Kristiansen er også rørende enige om, at VKO-flertallet er fortid. Det har de faktisk sagt i månedsvis, men hvordan kan man nå frem til den konklusion i ædruelig tilstand? Faktum er, at VKO som tingene er i dag – i værste fald – har en opbakning på mellem 46-48% af vælgerne i meningsmålingerne. Når man så ved, at analyseinstitutterne ved de to seneste valg har undervurderet Dansk Folkepartis tilslutning med ca. 2%, er det svært at argumentere for, at der ikke i det mindste er en reel chance/risiko for, at VKO-flertallet kan fortsætte efter valget. Er det ønsketænkning fra Mogensen & Kristiansens side, eller mener de i fulde alvor, hvad de siger?

Med lidt ond vilje, som Omnial jo ubestridt besidder, kunne man godt argumentere for, at der er ved at tegne sig et mønster i de to herrers analyser. Er det f.eks. også et tilfælde, at de begge mener, Socialdemokraterne bliver landets største parti efter valget?

Hvorom alting er, erklærer Omnial sig til hver en tid parat til at sammenligne sine valgforudsigelser med oraklernes. Hvem får ret: de to professionelle eks-spindoktorer, eller amatørkommentatoren? Sent tirsdag aften er vi alle klogere.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: