Posted by: JanChris | 31/10/2007

Paula Larrain: Godt valg, dårlig timing

Paula Larrains indtog på den politiske scene kommer på det forkerte tidspunkt og risikerer at skabe intern uro hos De Konservative i stedet for at tiltrække nye vælgere. Det er forståeligt og forventeligt, at partiets andre folketingskandidater i Københavns Storkreds, især Helle Sjelle og Mogens Lønborg, er forundrede og skuffede over, at partiledelsen under selve valgkampen vælger at opstille en kendis. Hvorfor har Bendt Bendtsen og co. ikke forlængst lavet en aftale med Larrain, så hun i det mindste havde været parat til at blive præsenteret for offentligheden ved valgets udskrivelse? Det var jo ikke ligefrem en sensation, at Anders Fogh pønsede på at trykke på valgknappen.

Bortset fra det, virker Paula Larrain faktisk som om, hun er mere konservativ end de allerfleste af sine nye partikollegaer. Hun tør at tale om danske værdier, om vigtigheden af sammenhængskraften i samfundet og om ikke at opgive sin egen kultur. Hun er eksempelvis fortaler for genindførelse af morgensang i folkeskolen, ligesom hun priser Brian Mikkelsens kulturkanon i de højeste toner. Larrain ved om nogen, hvad hun taler om, når hun siger, at man som udlænding ikke kan blive integreret i ingenting. Hun er nemlig født i Chile, men kom til Danmark som 4-årig, efter Augusto Pinochet havde erobret magten i det sydamerikanske land ved et militærkup.

Konkret med hensyn til asylpolitikken, siger Larrain lige ud, at flygtninge skal hjælpes i nærområderne, og temmelig bemærkelsesværdigt mener hun, hendes egne familiemedlemmer var blevet lykkeligere, hvis de havde boet tættere på Chile.

Larrain er ikke nogen bimbo og væsensforskellig fra de fantaster og opportunister, der i øjeblikket er ved at falde over hinanden i Ny Arrogance. Derfor var det også logisk, at hun sagde nej til tilbuddet om at blive opstillet for det endnu lille, men megalomane parti. Naser Khader og co. bryder sig imidlertid ikke om at blive afvist, og de har derfor ladet sive til pressen, at det var dem, der sagde nej til Larrain og ikke omvendt. Det opsigtsvækkende i denne sag er, at Khader og den nye konservative folketingskandidat er private venner, men alligevel vælger Ny Alliances formand altså at begå karaktermord på Larrain. Tankevækkende.

Omnial tror på, at Larrain både på kort- og lang sigt bliver en gevinst for De Konservative, hvis det lykkes at bevare roen i partiet. Hvad angår De Konservative som helhed, har de trods alt så mange dygtige politikere og gode budskaber, at det burde være muligt at få mindst 10% af stemmerne på valgdagen. Hvis det bliver tilfældet, vil VKO-flertallet formentlig kunne fortsætte. Ikke mindst derfor er der god grund til at krydse fingre for Larrain og De Konservative.


Kommentarer

  1. Tjaee, måske har du ret, men det ser altid møjgrimt ud, når de smukke og kendte gafler en kreds i sidste øjeblik.

  2. Tror også hun kan blive dejlig kontant overfor eks. kriminelle invandrer….hun er selv flygtning og intergreret på forbilledlig vis og har nok ikke synderlig stor forståelse for politikere der “beskytter” og “forstår” voldspsykopater fordi de flygtet, selv om det er både 2 og 3 generationer siden.

  3. Ja hun skal da ihvertfald ha ros for at vælge de Konservative, trods alt.
    Det var også der jeg ville ha sat mit kryds, hvis det ikke lige var for hattedame tendenserne, derfor blir det X ved DF.

  4. Paula Larrain er den eneste kandidat, der har turde at sætte daqnskhed og danske værdier på dagsordenen. Hun er blevet angrebet hårdere og mere hadefuldt af venstrefløjen og dansk presse end nogen anden kandidat ved dette valg.
    Lad der derfor lyde en opfordring til at bakke Paula op i form af læserbreve og andre meningstilkendegivelser.
    Indtil videre har vi kun hørt fra hendes og landets mange fjender. Måske det var på tide, at venner også gav sig til kende.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: