Posted by: JanChris | 31/10/2007

Ny Arrogances hovmod står for fald

Den tidligere engelske topspiller (han blev valgt til årets spiller i Europa to gange) og -manager (bl.a. for det engelske landshold), Kevin Keegan, sagde i 1996 i et tv-interview om sin daværende klub Newcastles værste konkurrent i titelkampen, Manchester United: I would luv’ it if we beat them. Omnial har det på samme måde med det nye modeparti i Danmark, Ny Alliance, der retteligt, som bl.a. Polemiken har døbt det, burde hedde Ny Arrogance. Disse pseudokapaciteter udi politik – og her tænker jeg ikke kun på Naser Khader – er fuldstændig overbeviste om, at de efter valget helt alene kan bestemme, hvem der skal være statsminister. Kendiskrukkerne fortæller utrætteligt til de velvillig lyttende mikrofonholdere – undskyld, journalister – at Fogh får første chance som kongelig undersøger, men dog ikke før, den borgerlige regering først er trådt tilbage.

Hvis Ny Alliance skulle blive tungen på vægtskålen og have mulighed for at danne flertal til begge sider, vil de sandsynligvis efter et par dages drøftelser med Fogh melde ud, at de desværre ikke kunne blive enige med de borgerlige (hvilken overraskelse) og derefter indlede forhandlinger med Helle Thorning-Schmidt. De vil formentlig ende med tilbuddet om tre ministerposter til Ny Alliance, hvoriblandt det mest bemærkelsesværdige vil være, at Naser Khader får muligheden for at blive integrationsminister. Med udsigten til sit drømmejob vil Khader takke ja, og det samme vil de to andre medlemmer af Fem-Meter-Flokken, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen. Omnial er i den forbindelse meget imponeret over, at Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og ikke mindst Henrik Qvortrup allerede for et par dage siden kunne afsløre, at Socialdemokraterne er villige til at give Ny Alliance ministerposter for at få partiet på sin side. Det skrev denne blog allerede for seks (!) måneder siden, men bedre sent end aldrig…

Mindst ligeså sandsynligt, som at Ny Alliance bliver tungen på vægtskålen, er det imidlertid stadig, at VKO vil bevare sit flertal. Skulle dette – i Omnials optik – drømmescenario blive en realitet, vil det være intet mindre end fantastisk at se de megalomane Ny Alliance-politikere, især Lars Kolind, sidde på bagerste række i Folketinget og se på, mens VKO fortsat styrer landet. Kolind vil dermed på nærmeste hold have mulighed for at se, hvorfor Anders Fogh stadig er statsminister på trods af, at den tidligere Oticon-koncernchef efter eget udsagn ville være meget bedre til at styre Danmark.

Omnial spår, at de mange store egoer i Ny Arrogance allerede efter få måneder vil blive trætte af udvalgsmøder om fiskerikvoter og dyrevelfærd og hurtigt vende tilbage til de millionlønninger, de for en kort bemærkning har givet afkald på, for at fremme deres erhvervsmæssige interesser i Folketinget og sole sig i Naser Khaders popularitet.


Kommentarer

  1. Meget malerisk og morsom beskrivelse af Kolinds sandsynlige fremtid i grebningen. Men værd at bemærke er også, at udvalgsmøderne venter – uanset om NA får magt eller ej. Det kan godt være, at Khader vil nyde posten og ikke mindst den prestige, han elsker. Men det er jo ikke en arbejdsfri tilværelse. Så vent og se, hvordan patinaen sætter sig på forsølvningen to tre fire måneder efter valget.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: