Posted by: JanChris | 15/10/2007

Venstre bør ekskludere Vesselbo og lade ham og Rønn Hornbech danne “Ny Illoyalliance”

De seneste dage har de to Venstre-vendekåber, Eyvind Vesselbo og Birthe Rønn Hornbech, for gud ved hvilken gang skabt usikkerhed om regeringens asylpolitik ved at udbasunere deres personlige holdninger på området for åben skærm.

Det skal endnu engang understreges, at de to Venstrefolk indtil for bare et par år siden tilhørte Omnials absolutte yndlingspolitikere. Der ligger altså bestemt ingen personlig modvilje mod dem bag den kritik, jeg nu vil fremføre. 

Som tidligere nævnt var Eyvind Vesselbo for ca. fem måneder siden en hårsbred fra at forlade Venstre. Han havde gennem længere tid holdt hemmelige møder med Naser Khader og ville være skiftet til Ny Alliance, hvis ikke den spektakulære nyhed var blevet lækket til Politiken, inden Vesselbo selv havde haft mulighed for at orientere sit parti og offentligheden. Det gjorde ham rasende, og som tingene er i dag, er der ingen mulighed for, at partiskiftet alligevel bliver realiseret på et senere tidspunkt.

Der er ingen tvivl om, at Vesselbo har handlet dybt illoyalt over for Venstre ved at forhandle hemmeligt med Ny Alliance. Derfor skulle man umiddelbart tro, at hans samvittighed ville påbyde ham at gå stille med dørene i et godt stykke tid, men det ville være synd at sige, Vesselbo fremtræder som en skyldbetynget mand. Tværtimod fortsætter han ufortrødent sin utrættelige kamp for at få lempet asyllovgivningen. Omnial har tidligere undret sig over, hvorfor Vesselbo handler, som han gør. Ud over de mere lyssky teorier, som en blog af Omnials lødighed altid vil excellere i, kunne man man også godt have ham mistænkt for at skrue op for retorikken med henblik på at øge sine chancer for at opnå genvalg. Vesselbo er nemlig ét af de MF’ere for Venstre, der langtfra kan være sikker på at sidde i Folketinget efter næste valg. Det lader helt åbenlyst ikke til at genere Vesselbo, at hans egen overlevelseskamp i sidste ende kan koste den borgerlige regering livet – man er jo altid sig selv nærmest…

Ved at gå bag om ryggen på sit eget parti, både, når det drejer sig om forhandlingerne med Ny Alliance, og hvad angår de mange soloudmeldinger i pressen, har Vesselbo gjort sig mere end fortjent til at blive ekskluderet af Venstre. Som folketingsmedlem bør man selvfølgelig have mulighed for at give udtryk for personlige holdninger – alt andet ville være mærkeligt – men Vesselbo repræsenterer også et regeringsbærende parti, og som i alle sammenhænge, hvor en større gruppe af mennesker skal arbejde- eller på anden måde fungere sammen, er der trods alt grænser for, hvad en enkelt person kan tillade sig. Vesselbo kan flirte ligeså tosset han vil med Ny Alliance eller andre partier, og han kan tale om at lempe asyllovgivningen i én uendelighed, men ikke som folketingsmedlem for Venstre.

I Ny Alliance har man, ligesom i oppositionspartierne, forlængst lugtet lunten og fremsat et beslutningsforslag, der direkte er møntet på at splitte det eksisterende flertal bestående af regeringspartierne og Dansk Folkeparti. Ifølge forslaget skal afviste asylansøgere fra Irak, der ikke kan rejse hjem i øjeblikket på grund af sikkerhedssituationen i landet, tildeles en midlertidig opholdstilladelse i Danmark. På Ny Alliances hjemmeside udtaler Naser Khader: Jeg håber, at Eyvind Vesselbo og Birthe Rønn Hornbech står fast og stemmer for beslutningsforslaget, for så er der flertal.

Det vil de to Venstre-politikere næppe gøre, og selv, hvis de valgte at følge Khaders opfordring – hvilket formentlig ville udløse et valg – ville det ikke nødvendigvis være dårlige nyheder for regeringen. Godt nok viser flere meningsmålinger, at et flertal af danskere mener, asyllovgivningen skal lempes, men traditionelt går i hvert fald Dansk Folkeparti og Venstre altid frem, når udlændingedebatten raser. Desuden er der så mange gode argumenter for ikke at lempe på området, at det burde være muligt at overbevise vælgerne om, hvorfor det er så vigtigt at fastholde den nuværende lovgivning. Om ikke andet, kunne man henvise til Sverige, der de sidste mange år er blevet regulært oversvømmet af flygtninge og alene i første halvår af 2007 modtog 23.000 asylansøgere, ca. 25 gange så mange som Danmark.

Omnial frygter altså på ingen måde et valg og vil under alle omstændigheder opfordre Eyvind Vesselbo og Birthe Rønn Hornbech til at forlade Venstre. Hvis de skulle få lyst til at stifte deres eget parti, ville et passende navn være Ny Illoyalliance.

Hør Eyvind Vesselbo i Deadline d. 13. oktober ved at klikke her. Hvis man vil lægge ører til Birthe Rønn Hornbechs optræden i TV2-Nyhederne d. 12. oktober, skal man klikke her.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: