Posted by: JanChris | 08/10/2007

Omnial observerer det politiske landskab

Villy Søvndals helt igennem absurde reaktion på Pia Kjærsgaards påstand om, at SF’s Ungdom havde chikaneret hende på Christiansborg Slotsplads i forbindelse med de såkaldte velfærdsdemonstrationer sidste tirsdag, viser med al tydelig, at manden lider af galopperende storhedsvanvid som følge af SF’s flotte meningsmålinger og den maoistiske persondyrkelse, han er genstand for i partiet. Søvndal har simpelthen haft for mange interne og eksterne rygklappere og derfor mistet jordforbindelsen. Omnial tør godt spå, at han hurtigt kommer ned til vi andre dødelige, hvis han gentager sin outrerede opførsel, blot bliver der ikke tale om nogen blød landing – det bliver med et brag.

Den radikale mediedarling, Margrethe Vestager, nyder ifølge de seneste meningsmålinger ikke helt så stor opbakning i befolkningen som i den danske journaliststand. Måske skyldes det – ud over De Radikales mærkelige politik, selvfølgelig – at Vestager af mange opfattes som teoretisk, virkelighedsfjern og arrogant. Nedenstående videosekvens fra Folketingets Åbningsdebat illustrerer meget godt hendes- og De Radikales problem: Vestager gør det klart, at hun ikke gider diskutere med Pia Kjærsgaard, for det nytter jo alligevel ikke noget at debattere med repræsentanter for Dansk Folkeparti. Se det er demokrati i sin fineste form:

Socialdemokraterne, ikke mindst formand Helle Thorning-Schmidt, er altid morsomme at følge. Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen sagde for et stykke tid siden, at partiet havde lagt sig fast på en slingrekurs, en beskrivelse, der i den grad stadig passer på det gamle hæderkronede parti. Ny Alliances entré på den politiske scene har sat yderligere fart i pendulpolitikken, så selv garvede politiske iagttagere har svært ved at følge med. Siden Thorning-Schmidt blev formand, har Socialdemokraterne skiftet skattepolitik i hvert fald 5-6 gange (Omnial undskylder, hvis vi ikke har registreret alle ændringer, men der er trods alt grænser for den menneskelige hjernes formåen). Først var partiet indædt modstander af skattestoppet, der var asocialt og kun gavnede de rige. Befolkningen kunne imidlertid godt lide det, så pludselig var Socialdemokraterne også svorne tilhængere. Det holdt dog ikke længe, for i virkeligheden var partiet jo stadig imod, så nu blev det annonceret, at man ville støtte det frem til næste valg, hvorefter man ville lave en skattereform. Det virkede dog en smule forvirrende på selv de mest fleksible vælgere, så Socialdemokraterne skyndte sig igen at slå fast, at de ville bevare skattestoppet uden forbehold. Stiftelsen af Ny Alliance og kursskiftet i Det Radikale Venstre fik imidlertid Helle Thorning-Schmidt og co. til endnu engang at skifte strategi (hvad gør man ikke for at blive statsminister?), og nu er partiet igen åbent over for forhandlinger om en skattereform. Som noget nyt er alt på spil, også boligskatterne, selvom Helle Thorning-Schmidt tidligere har lovet ikke at pille ved dem under nogen omstændigheder. Alles klar?

Også m.h.t. til udlændingepolitikken er det svært at holde styr på de socialdemokratiske synspunkter. Partiet tordnede i årevis mod de umenneskelige stramninger, men gik dog allerede i 2005 under Mogens Lykketofts formandskab til valg på en videreførelse af regeringens politik på området. Helle Thorning-Schmidt har siden da udadtil fastholdt støtten (på trods af intern modstand, der bl.a. fik partiet til at trække sig ud af et stort integrationsforlig). Igen har Ny Alliances entré dog fået socialdemokraterne til at glemme alle løfter om en udlændingepolitik, der er ligeså stram som regeringens, for nu mener Thorning-Schmidt pludselig, at man sagtens kan forestille sig, at asylansøgere havde mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentrene. Sammen med fjernelsen af starthjælpen ville denne lempelse med meget stor sandsynlighed medføre en voldsom stigning i flygtningestrømmen til Danmark, men igen: Hvad gør man ikke for at få regeringsmagten?

Takket være Villy Søvndal var Asmaa Abdol-Hamid forsvundet en smule fra overskrifterne, men det var kun indtil, hun igen blev misforstået af et dansk medie. Denne gang var det Berlingske Tidende, der ikke havde lyttet godt nok efter. Avisen havde fejlagtigt citeret Asmaa for, at hun ikke ville skrive under på Grundloven, hvis hun blev valgt til Folketinget. Asmaa lavede sjov, forklarede hendes ene spindoktor den pågældende journalist, da han indså, at den tørklædeklædte kvinde nu igen var på vej i fedtefadet. Hendes anden spindoktor kontaktede også journalisten, men han havde en ny begrundelse: Asmaa havde misforstået spørgsmålet. Hun ville selvfølgelig skrive under på Grundloven. Som afrunding på det lettere komiske forløb ringede Asmaa selv til Berlingske Tidende og forsikrede, at hun blot ønskede ændringer i Grundloven og selvsagt ikke ville nægte at skrive under på den.

Historien om hendes modvilje mod at skrive under på- og dermed overholde Grundloven, så i første omgang blot ud til at være endnu én i rækken af absurde udtalelser fra den fundamentalistiske muslim, men for de ellers så hypertolerante medlemmer i Enhedslisten var den dråben, der fik bægeret til at flyde over. Partiets hovedbestyrelse har nu indkaldt til ekstraordinært årsmøde med kun ét punkt på dagsordenen: Asmaas folketingskandidatur. Udfaldet bliver formentlig, at hun rykkes fra den nuværende syvendeplads på partiets kandidatliste ned til en mere perifer position, der vil gøre det sværere for hende at opnå valg. Enhedslisten burde selvfølgelig ekskludere Asmaa med det samme, nu de igen har en god begrundelse for at gøre det, men det ville nok være for meget at forlange af det pseudotolerante parti. Hellere have en gøgeunge i sin rede, end give efter for borgerlige, højreorienterede kræfter, der ikke bryder sig om islamister i dansk politik.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: