Posted by: JanChris | 04/10/2007

Regeringen på farlig udlændingekurs

Sommerens mest bemærkelsesværdige- og samtidig foruroligende nyhed gik næsten helt ubemærket hen i den brede offentlighed. Det gjorde den, fordi de to landsdækkende tv-kanaler valgte at ignorere den. Kun i nicheprogrammet, Orientering, på P1 fik man syn for sagen. Venstres miljøordfører, kultursociologen og statistikeren Eyvind Vesselbo, kunne fortælle, at ud af de 46.000 udlændinge (10.000 mere end ved regeringens tiltræden i 2001), der fik lov til at bosætte sig i Danmark i 2006, stammer de 17.000 fra ulande eller ikke-vestlige lande. I modsætning til tidligere har de fleste af de pågældende dog ikke fået opholdstilladelse som familiesammenførte eller asylansøgere, men derimod i kraft af, at de skulle påbegynde en uddannelse eller havde fået et arbejde. For en stor dels vedkommende dækker disse ædle formål efter al sandsynlighed over familiesammenføringer eller indgåelse af tvangsægteskaber – nøjagtig ligesom det i stor stil var tilfældet, før den borgerlige regering kom til magten i 2001.

Hidtil har mantraet været, at hvis bare de nytilkomne var under uddannelse eller i arbejde, ville der ikke være nogen integrationsproblemer overhovedet. Selv langt inde i den borgerlige regering har man klamret sig til denne dybt naive forestilling. Først i forbindelse med de tre terrorsager på dansk jord gik det op for næsten alle – selv store dele af venstrefløjen – at selvom disse kriterier var opfyldt, var det langtfra ensbetydende med, at udlændinge ville leve i respekt for det danske samfund og dets demokratiske værdier. Som det også har været tilfældet ved de fleste terrorangreb i udlandet, er gerningsmændene meget ofte veluddannede personer fra gode familiære kår.

Nu skal det på ingen måde lyde som om, alle udlændinge fra ikke-vestlige lande er potentielle terrorister, men man skal gøre sig meget klart, at der er store kulturelle- og religiøse forskelle mellem mennesker, og at disse ikke forsvinder som dug fra solen, når man flytter fra én verdensdel til en anden, blot fordi man starter på en uddannelse eller får et vellønnet job.

Hvis man fortsætter med at importere udenlandsk arbejdskraft fra mellemøstlige- og afrikanske lande i titusindvis – som regeringen er godt i gang med og endda har tænkt sig at forcere – spiller man hasard med Danmarks fremtid. Det er meget vigtigt, at der kun bliver givet tidsbegrænsede opholdstilladelser. På det punkt er Dansk Folkeparti det eneste ansvarlige parti i Folketinget. Integrationsminister Rikke Hvilshøj indrømmede nemlig i TV-Avisen i går, at de fleste nytilkomne udlændinge efter al sandsynlig vil blive i Danmark permanent. Det er i det mindste klar tale i modsætning til 1970’erne, da den danske befolkning blev beroliget med, at fremmedarbejderne ville rejse hjem igen, når der ikke længere var brug for dem. Ikke desto mindre er det skræmmende, at regeringen ikke har lært af konsekvenserne ved netop indvandringen i 70’erne og 80’erne. Hvis et samfund som det danske skal fungere optimalt, skal man også fokusere på andre ting end det økonomiske aspekt, frem for alt sammenhængskraften, et begreb socialminister Karen Jespersen og hendes mand, politisk kommentator Ralf Pittelkow, har opfundet. Ægteparret hentyder dermed til en række kulturelle, sociale, sproglige og – det bliver man nødt til at sige – religiøse værdier, de fleste danskere har tilfælles, eller i det mindste er bevidste om betydningen af. Dette bredtfavnende fællesskab er i øjeblikket truet som aldrig før, og det må statsministeren og hans regering forholde sig til, selvom de er under hårdt pres fra det danske erhvervsliv, hvorfra en stor del af den økonomiske støtte til de borgerlige partier kommer.

I det mindste kan man glæde sig over, at regeringen også har til sinde at udnytte de eksisterende ressourcer her i landet bedre og mere effektivt, men der er ingen tvivl om, at der vil blive hentet mange udlændinge til landet i de kommende år. Som blogger og almindelig vælger kan man ikke gøre andet end at håbe, skaderne bliver begrænsede, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at Omnial frygter det værste.


Kommentarer

  1. Ussel mammon arbejder sammen med islam om at begrave vesten.

  2. I sidste ende vejer de økonomiske interesser altid tungest. Jeg er som nævnt ikke optimist. Indvandrer/islam-kritikerne har haft ret i stort set alt, hvad de forudsagde for 20 år siden, og der er ingen grund til at tro, det ikke også vil være tilfældet i fremtiden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: