Posted by: JanChris | 01/10/2007

Har Tøger Seidenfaden mistet pusten?

Har Politikens åndelige leder, chefredaktør Tøger Seid-en-Faden, mistet pusten? Seid-en-Faden, der på de hjemlige breddegrader er bedre kendt under navnet Seidenfaden har længe været en omnipræsent figur i stort set alle danske medier, men under Muhammed-krisen nåede han også international berømmelse, da det på formidabel spinmanér lykkedes ham at give regeringen og Jyllands-Posten skylden for handelsboykotter, ambassade- og flagafbrændinger, mord-, bombe-, og terrortrusler samt andre eksotiske indslag fra den fagre multikulturelle verden.

Man kan med god ret argumentere for, at Seidenfaden i en lang periode var den eneste virkelige opposition til VK-regeringen. Det siger måske mere om Socialdemokraterne og De Radikale end om Seidenfaden, men ikke desto mindre var det – ligegyldigt hvordan man ser på det – meget imponerende, at Anders Foghs hårdeste modstander var chefredaktøren på en relativ lille, kulturradikal avis.

I dag har situationen ændret sig. Godt nok er der stadig ikke nogen reel opposition på Christiansborg, men nu hører vi heller ikke længere noget til Seidenfaden. Det har bestemt sine positive sider – f.eks. kan de øvrige deltagere i offentlige debatter nu også få et ord indført – men på den anden side kan man ikke undgå at komme til at holde af ham. Han kan jo som ingen anden argumentere for hvad som helst. Selv Erasmus Montanus ville være misundelig. Den lettere megalomane Seidenfaden er meget bevidst om sine formidable retoriske og analytiske evner og har derfor med vanlig beskedenhed udnævnt sig selv til Danmarks bedste politiske kommentator. Omnial vil ikke uden videre erklære sig enig i dette synspunkt og heller ikke gå så vidt som at sige, Seidenfaden er savnet (det ville nok være at stramme den), men jeg har i hvert fald undret mig over hans fravær fra den offentlige debat.

Er Seidenfaden simpelthen fysisk udmattet efter at have kæmpet en utrættelig kamp mod den onde regering og dens-, ja helt forfærdelige, støtteparti i nu seks år? Eller skyldes den manglende offentlige præsens måske snarere, at det ikke går så godt for Politiken længere? Avisen har mistet 8,7% af sine læsere i første halvdel af 2007. Heldigvis kan Seidenfaden berolige den skrækslagne offentlighed med, at faldet nu er stabiliseret. Chefredaktøren har dog set sig nødsaget til at foretage flere redaktionelle omstruktureringer for at få skuden på ret køl igen.

Med Seidenfaden- og Politikens tætte forbindelser til Vorherre in mente, kan det næsten ikke gå galt på den hæderkronede avis, men skulle det utænkelige alligevel ske, at nedturen fortsætter, kunne den trinde chefredaktør jo i stedet omsider tage skridtet fuldt ud og blive minister (han har allerede fået tilbuddet én gang). Hvis han samtidig tog Berlingske Tidendes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, i hånden, ville en socialdemokratisk/radikal regering i sandhed have vægtige argumenter for at tiltrække nye vælgere. Dette scenario kræver dog som bekendt, at det lykkes at vælte den nuværende regering, men der er sket mere overraskende ting i Danmarks-historien, så hvem ved?

Vægtige argumenter...


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: