Posted by: JanChris | 19/04/2007

Sé hidsig folketingsdebat om tørklædesymbolik

Dagens folketingsdebat foregik i en særdeles ophidset atmosfære i kølvandet på Søren Krarups kontroversielle udtalelse om, at det muslimske tørklæde – som båret af Enhedslistens folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid – er et totalitært symbol, ligesom det nazistiske hagekors. Beskyldningerne føg frem og tilbage mellem Søren Krarup, og senere Jesper Langballe, på den ene side og bl.a. de Radikale Morten Østergaard og Simon Emil Amnitzbøl, SF’eren Steen Gade og Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr på den anden. Dansk Folkepartis fætre beskyldte oppositionen for at være fuldstændig uvidende om islam, mens de omvendt selv blev betegnet som kristne fundamentalister, der er lige så slemme som deres muslimske dittoer.

Søren Krarup under dagens ophidsede folketingsdebat

Egentlig skulle debatten have handlet om en mindre ændring i udlændingelovgivningen, der vil betyde, at såkaldte religiøse forkyndere fremover skal bestå en danskprøve for at få opholdstilladelse her i landet. Forslaget har ikke kun mødt modstand blandt oppositionen – i regeringspartierne ser flere politikere det som et angreb på religionsfriheden. Derfor var det heller ikke den helt store overraskelse, at bl.a. Venstre-politikerne Eyvind Vesselbo, Birthe Rønn Hornbech og Britta Schall Holberg trodsede partidisciplinen og stemte imod. Kun med nød og næppe – og stemmerne 56-54 – lykkedes det integrationsminister, Rikke Hvilshøj, at få sit forslag vedtaget. Ved stemmelighed var det blevet forkastet.

Det er nu lykkedes mig at få lagt den ophedede debat med Krarup og co. ud på en filtjeneste på nettet. Filen kan downloades ved at klikke her. Den er på ca. 98 MB, og med en relativ hurtig internetforbindelse skulle det ikke vare mange minutter, inden den er hentet ned på harddisken. Jeg lover, at ingen politisk interesseret person kommer til at kede sig i løbet af den ca. 35 min. lange debat. Hvis man ikke har nogen lyd på videoen, kan det skyldes, at man mangler et plugin, der kan hentes her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: