Posted by: JanChris | 01/04/2007

Aukens Aprilsnarskronik

Også i år benyttede mange medier dagen i går til at opfinde mere eller mindre vellykkede aprilsnarre. Berlingske Tidende skrev, at DR ville flytte til Malmö (måske ikke så dårlig en idé ved nærmere eftertanke), Ekstra Bladet afslørede, at Flemming Østergaard skulle være folketingskandidat for Socialdemokraterne, og Ingeniøren kunne fortælle om en ny computervirus, der kunne overføres til- og ødelægge elnettet.
Dagens sjoveste aprilsnarre kom dog utvivlsomt fra Svend Auken, der jo også er kendt for sine fremragende evner ud i fiktionens verden. (Kan du ikke lukke kjeften på ham Uffe…) Det er altid fornøjeligt at se én af de mest fordoms- og hadefulde danske politikere føre sig frem som objektiv og saglig analytiker uden nogen som helst egeninteresse i de forhold, han beskriver. Det skriger til himlen, men det er man efterhånden vant til fra hans side. Auken er jo også én af landets fremmeste USA-eksperter. Når tv-seerne har hørt ham tale om Bush, den konservative regering og det kristne højre, er det kun 99,4%, der kan regne ud, at Auken sympatiserer med Demokraterne. (For Carl Pedersens vedkommende er det 99,8%)
I 1. april-udgaven af Jyllands-Posten, der af uransagelige grunde har hyret ham som kronikør, overgår Svend Auken imidlertid sig selv: Sjældent har man set så mange løgne på så få linjer: Alle officielle odds peger på ham (Anders Fogh). Han har den politiske magt, den økonomiske magt og magten over medierne. Blandt venner kaldes VK-regeringen Berlusconi+, for nok havde Silvio Berlusconi stor magt, men sammenlignet med Anders Fogh var den vakkelvorn. (…) Berlusconi ejede og kontrollerede godt halvdelen af de italienske medier. VK-regeringens greb over danske medier er langt mere solidt. Danmark vil ved næste valg være det eneste land, hvor ingen medier støtter en regering under ledelse af oppositionens leder. Er der nogen officielt brugt kommentator i tv, der har sympatier til venstre for midten? Alle regeringskritiske sager bliver hurtigt lagt døde, og de får aldrig lov til at klæbe til regeringschefen. I Nyrup og Jelveds tid var der langt færre affærer, end der er under Fogh og Bendtsen. Men de fik ikke lov til at forsvinde.

Hvad skal man sige til den svada? Aukens raffinerede perfiditet er velkendt, men sammenligningen med Berlusconi er ikke alene ondskabsfuld, den er også helt, helt ude af proportioner. Den italienske mediemogul ejer sin egen mediekoncern, det gør Fogh – så vidt vides – ikke.
Påstanden om, at ingen medier støtter oppositionen er latterlig. Hvad med DR, TV2, Politiken, Information og flere af gratisaviserne? Det kan da godt være, at f.eks. Politiken hellere vil have Marianne Jelved som statsminister end Thorning-Schmidt, men står valget mellem den socialdemokratiske leder og Anders Fogh, vil Seidenfaden og co. ikke betænke sig et sekund.
Næsten lige så morsomt er det at læse, at der ikke er venstreorienterede kommentatorer på tv. Hvad med Rasmus Jönsson, Lotte Hansen, Helle Ib, Anders Jerichow, Noa Redington, Kaare R. Skou, Peter Mogensen og Carl Pedersen for bare at nævne nogle få. Er de måske højreorienterede? Hvad med journalisterne på f.eks. Deadline, der alle uden undtagelser ligger til venstre for midten?
Aukens absurde aprilsnarre fortsætter med uformindsket styrke: Pressen borer ikke i de sager, der belaster regeringen. Nej, det er rigtigt. Vi har hørt meget lidt til Irak-krigen og i så fald kun gode nyheder… Nej, medierne har fokuseret uafbrudt på den danske krigsdeltagelse og næsten udelukkende belyst problemstillingen fra en regerings- og USA-kritisk vinkel. Et andet eksempel er kampagnen mod den danske asyllovgivning, der har stået på i mere end et år og ført til flere lempelser fra en hårdt presset regering. Man kunne også nævne hetzen mod Fogh og co. på grund af de påståede nedskæringer på børnepasnings- og gymnasieområderne. Ja, listen er lang, specielt, hvis man også kigger på mediernes behandling af støttepartiet, Dansk Folkeparti.
Endelig vil jeg sige, at underholdningsværdien i påstanden om, at Nyrup og Jelved havde langt færre uheldige sager end den nuværende regering, heller ikke er helt lille. Specielt Nyrup havde jo en særdeles veludviklet evne til altid at træde i spinaten, og det var bestemt ikke alle hans ministre, der var lige kompetente.
Alt i alt er jeg meget imponeret over Auken, men hans kronik burde nok have stået et andet sted end på debatsiderne. Bagsiden af Jyllands-Posten ville have været et bedre valg, men så havde der selvfølgelig ikke været plads til vejret…
Læs Aukens aprilsnarskronik ved at klikke her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: