Posted by: JanChris | 17/03/2007

“Lisbeth Knudsen er troende socialdemokrat”

Det er godt nok synd for Lisbeth Knudsen, at Dansk Folkepartis Louise Frevert har beskyldt hende for at have deltaget i udarbejdelsen af Socialdemokraternes partiprogram. Frevert har senere beklaget, men det er ikke nok for DR’s tidligere nyhedsdirektør: Hun fortsætter jo med at intimidere mig i forhold til min journalistiske uafhængighed ved at sige, at det var en misforståelse, og at hun kom med udtalelserne på “baggrund af Lisbeth Knudsens egen politiske holdning og hendes forhold til Socialdemokratiet i øvrigt”. Hvad kender hun til det, jamrer Knudsen. Som om der har hersket den mindste tvivl om, hvor i det politiske spektrum, hun befandt sig. Ingen blev i sin tid chefredaktør på den socialdemokratiske partiavis, Aktuelt, uden selv at være socialdemokrat, det er hævet over enhver tvivl. Når man i dag hører Lisbeth Knudsens begrundelse for at have søgt stillingen i 1990, lyder det da også som om, hun havnede på den helt rette hylde: Jeg vidste, at de havde brugt pengene, men jeg syntes, det var vigtigt med en avis, som kunne være en modpol til den borgerlige presse

I den sammenhæng er det irrelevant, at Knudsen tidligere var på Berlingske Tidende, for hun var ikke chefredaktør, og desuden var og er Berlingske Tidende ikke nogen partiavis.

Lisbeth Knudsen 

Kort før sin tiltræden som nyhedsdirektør i DR i 1998 skrev fagbladet Journalisten en artikel om hende. Deri står der bl.a.: Lisbeth Knudsen er troende socialdemokrat, som ligger meget tæt op af Poul Nyrup Rasmussen. Desuden aflives hendes argument om, at hun slet ikke tænker politisk i sit arbejde, eftertrykkeligt: Hun har det som en fisk i vandet på den politiske scene. Hendes arbejde er et holdningsprojekt. Hun er inde i politik i døgndrift, det er bare med udgangspunkt i et massemedie, siger en mediechef, som har arbejdet tæt sammen med hende. Videre nævnes det i artiklen, at Ekstra-Bladet kaldte hende Nyrups veninde på Socialdemokratiets menighedsblad. Måske skyldtes det netop venskabet til den daværende statsminister, at Lisbeth Knudsen af flere personer, der havde arbejdet tæt sammen med hende, blev betegnet som en mulig kommende minister – vel at mærke for Socialdemokratiet (i dag Socialdemokraterne): Hvis der en dag er et ministerium, hvor der skal ryddes alvorligt op, så ville hun være second to none.

I relation til Lisbeth Knudsens politiske tilhørsforhold er det heller ikke uvæsentligt at nævne, at hendes mand, Peter Valenius, er socialdemokrat og bl.a. i 20 år sad i kommunalbestyrelser og amtsråd for sit parti. 

Artikel om Lisbeth Knudsen i Journalisten

Speciale om Aktuelt fra 1986-2001

Lisbeth Knudsen beklager sig i Berlingske Tidende


Responses

  1. Ja, den slags får man jo ikke at vide ved at læse Politiken eller se TV. Godt gået!

  2. Tak for rosen. Det eneste, jeg behøvede at gøre, var dog at lave en enkelt Google-søgning, så havde jeg fundet det, jeg ledte efter. Tænk, hvad man så kunne finde på f.eks. InfoMedia om Lisbeth Knudsen. I øvrigt kan jeg også huske, at Birthe Rønn Hornbech engang kaldte hende for den “socialdemokratiske mosekone”.

  3. Lisbeth Knudsen har da altid vinklet sine historier ud fra et socialdemokratisk perspektiv.

    falkeøje

  4. Jeg synes det er for lavt at bringe familære forhold ind i en politisk kritik. Når du nævner hendes mands politiske tilhørsforhold, er du ikke bedre end dem der konstant bringer Winkel Holms fader på banen.

  5. Nu har Katrine Winkel Holm jo for nylig tonet rent flag og indrømmet, hun stemmer på Dansk Folkeparti. Lisbeth Knudsen derimod har pustet sig op og på det kraftigste benægtet nogen som helst forbindelse til Socialdemokraterne. Hendes udtalelser skriger på genmæle, og i den forbindelse syntes jeg ikke, der var noget galt i at nævne det faktum, at hendes mand er aktiv socialdemokrat. Han forsøger i øvrigt heller ikke selv at skjule, hvem han er gift med: http://petervalenius.blogspot.com/ Sammen med de andre indicier kan det dermed sandsynliggøres, at Lisbeth Knudsen er socialdemokrat.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: