Posted by: JanChris | 13/03/2007

Børgesen og Akkari: Det danske retsvæsens dobbeltstandarder

Den 27. februar blev Julius Børgesen, tidligere talsmand for det yderligtgående højrefløjsparti, Dansk Front, idømt otte måneders fængsel for på et autonomt debatforum at have opfordret til et brandattentat mod indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens privatbolig. Børgesen skrev ordret: Måske skulle man genoptage succesen med at brandbombe ministres privatboliger igen. Det var da noget, der rigtig skabte opmærksomhed omkring flygtninge og indvandrere, da Tuderikke fik lidt hårdt mod hårdt. Jeg synes, at indenrigsministerens bopæl ville være et oplagt mål for at skabe opmærksomhed om Ungeren. Uden at kunne vide præcist, hvad Børgesen har tænkt, virker det på mig som om, han prøvede at lokke de autonome til at bifalde et brandattentat, for senere at kunne bruge det mod dem og sige: Se, de er fascister, der er villige til at bruge vold for at opnå deres politiske mål. Han siger selv, at han havde til hensigt at opklare, hvem der stod bag attentatet mod Rikke Hvilshøj og har åbenbart mistænkt personer fra den yderste venstrefløj. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Børgesen ikke har haft sympati for Ungdomshuset. Derfor er det også svært at se, hvilken grund han skulle have haft til at udføre et attentat mod Lars Løkke Rasmussen. Ikke desto mindre fik Børgesen altså otte måneders fængsel. En skærpende omstændighed for den usædvanlig hårde dom var, at der var tale om en trussel mod en politiker.

Mens Børgesen altså kan se frem til at ruske tremmer i et godt stykke tid, blev der ikke engang rejst tiltale mod Ahmed Akkari, den tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund, da en fransk dokumentarist med skjult kamera fangede ham med følgende udtalelse: Hvis Khader en dag bliver minister for udlændinge eller integration, skulle man så ikke sende to fyre ud for at sprænge ham eller hans ministerium i luften? Akkari forsvarede sig med, at der bare var tale om en joke, og det forekommer da heller ikke helt usandsynligt, selvom han i så fald har en syg humor. Vælger man imidlertid at tro, udsagnet er alvorligt ment – og det har man mindst ligeså god grund til som i Børgesen-sagen – burde Akkari være idømt en tilsvarende fængselsstraf. Det er dog værd at bemærke, at der hverken i hans- eller Børgesens tilfælde er tale om direkte trusler, men derimod om opfordringer eller forslag til attentater.

Tilbage står spørgsmålet om, hvorfor Børgesen skulle dømmes til otte måneders fængsel, mens der end ikke blev rejst tiltale mod Akkari? Svaret blæser i vinden, men et kvalificeret gæt kunne være, at den udbredte opfattelse af, at den yderste højrefløj er den personificerede ondskab (hvilket selvfølgelig heller ikke er helt forkert) og muslimerne omvendt en forfulgt minoritet, også har bredt sig til det danske retsvæsen. I hvert fald tænker man sådan i PET, der, så vidt jeg ved, havde en finger med i spillet i Børgesen-sagen. Én ting er dog sikkert: Hvis det i stedet havde været Akkari, der var blevet idømt en langvarig fængselsstraf, havde der lydt et ramaskrig fra muslimske- og venstreorienterede kredse iblandet de rituelle beskyldninger om racisme og diskrimination.

Reklamer

Responses

 1. Ja kontrasten er himmelråbende. Brostenskastende voldspsykopater i flok bliver taget på med fløjlshandsker, mens Børgesens tvivlsomme spøg bliver takseret til otte måneders fængsel!

  Til gengæld fik venstreekstremisten Thomas Duch kun en betinget dom for at have sendt et trusselsmail til Anders Fogh Rasmussen.

  Læs om dommen over Julius her

  Fri Danske Nationalister

 2. Forskellen er
  At julius Børgesens opfordring il brandattentat foregår skriftligt i et offentligt forum.
  Dvs Julius Børgesen opfordrer til anstiftelse af terror.

  Akkari har i en lille lukket kreds 2-3 mennesker talt om en mulig terrorhandling.
  Altså han har ikke opforddret til terror og det har ikke været rettet mod andre end de i bilen værende.

 3. Bjrne Thyregod.
  Husk lige at dette såkaldte offentlige forum, bzby.dk/anarkiforum er et lille ubetydeligt forum med max 200 unikke dagligt besøgende under normale omstændigheder.

  Akkaris udtalelser kom på nationalt og internationalt tv med millioner af seere.

  Så er der Borisplanteslæg der på sin egen Blog skrev en særdeles detaljeret og udpenslet drabsopfordring mod Pia K.
  Dette blev politianmeldt, men politiet gad end ikke efterforske pta folk havde sendt dem link og screenshots mm ??

  Der er noget der mere end bare lugter i sagen mod JB, og forståeligt at den er anket til landsretten.

  Ifølge ugeposten og forsiden på FDN http://www.kickme.to/fdn , kan man yderlige se at den ene domsmand havde peget på frifindelse.
  Men i JB sagen ses det desværre tydeligt hvor meget at anklagemyndigheden via medierne kan blæse en fjer op til en helt fjerkræ farm og få en dom fældet udfra dette.

 4. akkari blev hemmeligt filmet og kan derfor ikke straffes. Det man joker med privat er ikke en opfordring til andre. Så stik piben ind.

 5. Det er endnu et bevis på, at det danske folk selv skal tage affære, ligesom det gjorde under Besættelsen.

  falkeøje

 6. “falkeøje sagde den 14. Marts, 2007 kl. 15:41
  Det er endnu et bevis på, at det danske folk selv skal tage affære, ligesom det gjorde under Besættelsen.

  falkeøje ”

  Under besætelsen 1940-45 var der stor folkelig modstand.
  Den nuværende besættelse er der ikke mange der reagerer på.

  Folk har svært ved at gennemskue at bagsiden af det multikulturelle mareridt bevidst skjules for dem af dele af politikker etaten, medier og PET, selvom kriminalitets statistikkerne og det åbenlyse had mod vores samfund fra de fremmedes side, burde være ganske åbenlyst.

  Vores land forbløder mens folk sover tornerosesøvn!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: