Posted by: JanChris | 12/03/2007

Kronprinseparret: Når de upolitiske politiserer

I sidste uge var kronprinsesse Mary igen på besøg i en indvandrerghetto, denne gang i Bazar Vest i Gellerup ved Århus. Den højgravide Mary lagde ikke skjul på, hvorfor netop dette sted skulle beæres med hendes tilstedeværelse: Fordi jeg synes, at vi hører – for det meste – kun de negative historier, og der sker så meget positivt i begge områder. (Det andet sted, Mary henviser til, er Voldsmose, nu censureret til Vollsmose, så ingen får upassende associationer) Ret har hun, det omvandrende modeikon. Med hensyn til basarerne kan nævnes: sort arbejdskraft, skatte- og momssvindel. Generelt for de to områder: voldtægter, brutale overfald på sagesløse, såsom gamle kvinder og børn, stenkast mod politiet, forretningsdrivende og demonstranter, brandattentater, røverier og indbrud. Ja, det går godt i de selvstyrende områder som Gellerupparken, Voldsmose og Nørrebro. I hvert fald, hvis man tror, virkeligheden svarer til det glansbillede, man får serveret ved at tilbringe to timer i Gellerup. Det er nemt for beboerne i området at være glade og venlige i et par timer, rydde pænt op og arrangere en masse ting, når de ved,  kronprinsessen og en velvillig presse kommer på besøg. Noget helt andet er, når hverdagen igen melder sig. Det burde selv en kronprinsesse kunne forstå. Om ikke andet kunne hun kigge lidt på, hvordan det går med “kulturmødet” i hendes hjemland, Australien. “Down under” blev der i december 2005 rapporteret om masseslagsmål på Cronulla-stranden i Sydney mellem indfødte australiere og indvandrere fra Mellemøsten.

Kronprinsesse Mary

Hvorom alting er, kronprinsesse Mary har ved at kritisere mediernes omtale af flygtninge/indvandrere overskredet en grænse for, hvad man som kongelig kan tillade sig at sige. Kongehuset er upolitisk, men det synes både Mary og hendes mand at have glemt. Kronprins Frederik udtalte for et par år siden, at Indvandringen ikke er noget problem, og for nylig gjorde han det klart, at det ville være en særdeles god idé, hvis Danmark blev værtsland for OL. Sidstnævnte hænger selvfølgelig sammen med hans planer om at blive medlem af IOC (den internationale olympiske komité), men det ændrer ikke ved, at han gik over stregen.

Kronprinseparret bliver nødt til at forstå, at det ved at give udtryk for politiske holdninger underminerer kongehuset. Man behøver ikke at besidde profetiske evner for at kunne forudse, at det flertal af danskere, der ikke er enig i Mary og Frederiks forherligelse af det multi-kulturelle samfund, næppe vil have den store lyst til at finansiere de to personagers jetset-liv, hvis de fortsætter med at politisere om et så kontroversielt emne.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: