Posted by: JanChris | 14/01/2007

Karen Jespersen til Dansk Folkeparti?

Den tidligere social- og indenrigsminister for Socialdemokratiet (i dag Socialdemokraterne), Karen Jespersen, bekræfter i et interview til søndagens udgave af Jyllands-Posten, at hun har meldt sig ud af partiet. Udmeldelsen er alt andet end en sensation, faktisk troede jeg selv, og sikkert også mange andre, at hun forlængst havde sagt farvel til det gamle arbejderparti, efter at have smækket med døren, da hun forlod Folketinget i efteråret 2004.

Siden dengang har Karen Jespersen ernæret sig som forfatter (alene og sammen med sin mand, Ralf Pittelkow), foredragsholder og politisk kommentator på Berlingske Tidende. Sidstnævnte stilling har hun for længst forladt, og med det og dagens udmelding in mente, er der sikkert mange, der er overbeviste om, at vi snart får hende at se i Dansk Folkeparti. Personligt tror jeg det ikke. For det første vil et sådant skifte også påvirke offentlighedens opfattelse af Ralf Pittelkow, der vil få sværere ved at fremstå som en troværdig politisk analytiker i Jyllands-Posten og andre medier, og for det andet har Karen Jespersen for kun tre måneder siden, i forbindelse med sagen om Muhammed-tegningerne ved en DFU-fest, udtrykt skarp kritik af Dansk Folkepartis partikultur.

Holdningsmæssigt skulle der ellers ikke være noget i vejen for et skifte til DF. På udlændingeområdet er der kun nuanceforskelle, og også m.h.t. til socialpolitikken – Karen Jespersens hjertebarn – hersker der næsten fuldstændig enighed. Hvad angår EU, er hun helt på linje med DF, når det drejer sig om total afvisning af tyrkisk medlemskab. Selvfølgelig vil der være uenighed inden for enkelte områder, men samlet set passer Karen Jespersens personlige holdninger fint sammen med Dansk Folkepartis.

Ville Dansk Folkepartis ledelse overhovedet være interesseret i Karen Jespersen? Hvad ville Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup sige til, at hun stjal en stor del af opmærksomheden fra dem og måske blev mediernes- og medlemmernes nye darling? Jeg tror ikke, nogen af dem er misundelig anlagte, så det ville formentlig ikke være noget problem. Sikkert er det, at Karen Jespersen ville tiltrække nye vælgere (først og fremmest fra Socialdemokraterne), og hun ville også gøre Dansk Folkeparti endnu mere “stuerent”, end det trods alt allerede er blevet de sidste fem år. Tilgangen af Karen Jespersen ville utvivlsomt også forøge DF’s chancer for at komme i regering efter næste valg og under alle omstændigheder forstærke folketingsgruppen med en både kompetent- og sympatisk politiker.

Som nævnt ovenfor tror jeg dog ikke på scenariet, men hovedpersonen selv vil ikke udelukke noget: Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig, og hendes mangeårige kollega på Information, Erik Meier Carlsen, har flere gange nævnt muligheden, bl.a. i en leder i B.T. den 23. februar sidste år: (…) Så kan man måske forestille sig, at Karen Jespersen stiller op for Dansk Folkeparti.


Kommentarer

  1. Tak Karen! http://kj.frac.dk/


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: