Posted by: JanChris | 21/12/2006

Findsens “Falkeblik”: Vil han ikke se, eller kan han ikke?

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Lars Findsen, har et knivskarpt blik for udviklingen på de politiske yderfløje, hviket i realiteten betyder højrefløjen, da venstre-ekstremister ikke eksisterer i hans verdensbillede. Med sin højtudviklede analytiske sans kunne han derfor i juli 2006 meddele en skræmt offentlighed, at Vi har set en øget aktivitet på den ekstreme højrefløj de senere år, og vi har også set en stigning i antallet af racistisk kriminalitet. (Ekstra-Bladet, 24.07.06) Det lyder jo bestemt ikke godt, men sandheden er, at definitionen på “racistisk kriminalitet” er fuldstændig uklar (dog rammer den ikke hvide mennesker…), at tallene svinger meget fra år til år, og at Danmark stadig har ekstremt få tilfælde sammenlignet med andre lande, netop fordi vi – i modstrid med Findsens ønske – diskuterer problemer med Islam og indvandringen i offentligheden.

I samme artikel, der altså blev offentliggjort for ca. fem måneder siden, kunne man læse følgende: Selv om højrefløjen forsøger at sige, at venstrefløjen er værre og mere voldelig, ser PET ikke udviklingen blandt de venstreorienterede så markant som blandt de højre-rabiate. Øh, nå. Var der ikke et eller andet med det Ungdomshus på Nørrebro sidste weekend? En masse unge, der smed med brosten, kanonslag, flasker etc. efter politifolk, smadrede forretninger og i det hele taget opførte sig på en måde, vi ikke har set i Danmark i mange, mange år. Der blev sågar talt om 273 anholdelser, og selvom en pæn del af dem var “indbudte” udlændinge, tilhørte majoriteten den yderste danske venstrefløj, altså de såkaldte autonome.

Er det ikke en “signifikant udvikling” på den yderste venstrefløj i Danmark, at vi har flere hundrede unge psykopater, der er parate til at kaste med brosten, kanonslag etc.? Efter min mening er der tale om et drabsforsøg hver eneste gang, man kaster en sten efter et andet menneske, og dermed stod Ungdomshusets åh så misforståede beboere bag adskillige hundrede-, måske endda mere end 1000, mordforsøg sidste lørdag. Min påstand er, at de pågældende venstre-ekstremister på én eftermiddag og aften begik mere vold og kriminalitet, end den yderste højrefløj her i landet har gjort de sidste 60 år! Overdriver jeg? Måske, men i så fald ikke ret meget.

Lars Findsen

Nu er spørgsmålet så: Har Findsen ikke vidst, der findes så mange ekstremister på den yderste venstrefløj, eller har han – ud fra sin egen politiske dagsorden, der til forveksling minder om det Radikale Venstres – været fuldt bevidst om det og blot forsøgt at flytte opmærksomheden over på den højrefløj, det efterhånden er blevet tydeligt for enhver, han ikke bryder sig om?

Hvis det sidste er tilfældet, må man konstatere, at det er yderst bekymrende, at chefen for en så vigtig institution som PET lader sin embedsførelse styre af egne politiske sym- og antipatier. Tænk sig, at chefen for den danske efterretningstjeneste i fulde alvor mener, at 50-100 småvoldelige-, men også småt begavede elementer på den yderste højrefløj, er en større trussel mod det danske demokrati end hundredevis af sten- og kanonslagskastende unge, der – uden at blinke – er parate til at slå andre mennesker ihjel for at beholde et hus, de ved to retsinstanser har mistet ethvert krav på.

Ak ja, nogle gange kan det være svært at se lyset, selv i denne juletid…


Kommentarer

 1. Man føler sig utrygsom dansker med en mand som Findsen på en så vigtig post.
  Ville man i trediverne have haft en nazist som efterretningschef? Næppe

  falkeøje

 2. Ja han bliver ved og bliver ved.

  Desværre ville Jyllands Posten ikke trykke mit læserbrev hvor i jeg opfordrer politikerne til at gribe ind overfor PET generalernes politiseren.

  Ja ja, langsomt kryber det videre mod politistaten, hvor man skal tænke godt på hvem man kritiserer.

  Jeg har kopieret lidt af dit indlæg til Balders PET watch side hvor jeg prøver på at holde en smule styr på PET udtalelser gennem tiden. Denne bagvaskelses-kampagne har stået på de sidste fem år. Hvis der findes “et ekstremt højre” af betydning her i Danmark burde de organisere sig, og lægge sag an mod virkligheds-benægterne fra PET.

  På siden er der bl.a. nævnt adskillige skandinaviske venstreekstremister der har begået alvorlig kriminalitet.

  Skulle det senere vise sig, den berømte farlige højrefløj virkelig findes, kan vi til gengæld gå ud fra at den er langt farligere og bedre organiseret end man ville holde for muligt, siden den er i stand til at holde så lav profil.

  Det bliver så garanteret ikke de helt små chrysantemumsbomber der kommer til at knalde når denne underjordiske hær beslutter at tage kampen op for alvor.

  Skulle det utrolige ske, vil jeg dog give PET skylden, for at have skabt et klima af had, og for at have medvirket til skabelse af et modsætningsforhold til og for at have medviret til udstødelse af nogle socialt belastede grupper i det danske samfund. Der vil da ikke være noget at sige til det, når en eller anden patriot en dag taber fatningen når han finder Findsen i tæt omfavnelse med imamske terroristspirer, Erik Jensen eller Rene Karpantschof. (oh nej det var jo kun ment som en spøg. Oh ja det sidste [det med spøgen] var alvorligt ment.)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: