Posted by: JanChris | 09/12/2006

Zig-Zag Radigak

I løbet af de sidste par måneder er der – af fuldstændig uforståelige grunde – opstået uklarhed om Det Radikale Venstres politik. Nedenfor vil jeg derfor gøre det umisforståelig klart, hvad Jelved og co. virkelig mener.

De Radikales statsministerkandidat er Marianne Jelved. Det er et ultimativt krav, og sådan vil det også være efter næste valg. De Radikales statsministerkandidat behøver dog ikke nødvendigvis at være Marianne Jelved, hvis blot en anden kandidat er villig til at føre radikal politik. De Radikales statsministerkandidat er Marianne Jelved, både nu og efter næste valg.

Helle Thorning-Schmidt er alt for uerfaren og populistisk, og derfor er det fuldstændig utænkeligt, at De Radikale vil pege på hende som statsminister. De Radikale vil ikke udelukke at bakke op om Thorning-Schmidt som statsminister, selvom De Radikales kandidat både før og efter næste valg hedder Marianne Jelved.

De Radikale har fem ultimative krav, der skal opfyldes, hvis partiet skal være med til at danne regering. De ultimative krav er dog ikke ultimative, de skal blot opfattes sådan, selvom de ikke er det, men altså alligevel er det.

De Radikale vil ikke samarbejde med Socialdemokraterne, hvis ikke de opfylder de fem ultimative krav, men det kan alligevel tænkes, at de vil samarbejde med Socialdemokraterne, selvom kravene ikke bliver opfyldt, omend kravene under alle omstændigheder skal opfyldes, før der kan blive tale om et regerings-samarbejde.

Det kan ikke komme på tale, at De Radikale indgår i en regering med SF. Det ville være den sikre vej mod landets økonomiske ruin. De Radikale kan dog godt forestille sig at sidde i regering med SF, der ikke er et økonomisk uansvarligt parti.

De Radikale vil hellere dø end danne regering med Venstre. De Radikale kan godt forestille sig at samarbejde med Venstre, hvis det største regeringsparti giver indrømmelser. Det er fuldstændig udelukket at sidde i en Venstre-regering med den politik, der bliver ført i øjeblikket. De Radikale vil gerne indgå i et samarbejde med Venstre, hvis Anders Fogh forlader formandsposten. Der er ikke nogen som helst chance for, at de Radikale kan blive en del af en Venstre-regering, heller ikke med Lars Løkke som statsminister.

De Radikale vil ikke sidde i regering med De Konservative. De Radikale vil måske under visse omstændigheder alligevel gerne sidde i regering med De Konservative

De Radikale vil under ingen omstændigheder samarbejde med Dansk Folkeparti. De Radikale vil under ingen omstændigheder samarbejde med Dansk Folkeparti. De Radikale vil under ingen omstændigheder samarbejde med Dansk Folkeparti. De Radikale vil under ingen omstændigheder samarbejde med Dansk Folkeparti. (Hov, der er måske noget galt her. Jeg vil lige tjekke, om informationerne er korrekte, og vender så tilbage).

Det passer ikke, at vi har lagt os fast på en zig-zag-kurs, udtaler Marianne Jelved i en eksklusiv kommentar til Omnial. Med tanke på ovenstående, må man give hende ret.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: