Posted by: JanChris | 26/11/2006

Jens Rohde har ret i sin kritik af Thorning-Schmidt

Den nytiltrådte direktør for TV2 Radio, Jens Rohde, sætter i dag – endnu engang – spørgsmålstegn ved Helle Thorning-Schmidts kompetence som formand for Socialdemokraterne og statsministerkandidat. Jeg spørger bare: hvad hvis det var en mand, der stillede op som statsministerkandidat med lige så lidt erfaring? Hun kommer ind i Folketinget uden at have vist noget og bliver formand. Hvordan ville den danske presse have reageret, hvis hun var en mand?

Jeg vil starte med at sige, at det selvfølgelig ikke er smart, at Jens Rohde som direktør for TV2 Radio offentligt giver udtryk for sine politiske holdninger. Det har han selvfølgelig også vidst, før han lod sig interviewe til B.T., men han har åbenbart ment, at Venstre – ikke mindst Anders Fogh Rasmussen – er så presset, at han er nødt til at komme sit gamle parti til undsætning. Samtidig er det lykkedes Rohde at få sat spørgsmålet om Thorning-Schmidts evner, eller mangel på samme, på dagsordenen igen. Dermed har han slået to fluer med ét smæk, og så kan han nok godt leve med, at han får en advarsel fra TV2’s bestyrelse (mere bliver det sandsynligvis ikke til).

Efter min mening har Rohde helt klart ret i sin kritik af Thorning-Schmidt. Der er overhovedet ingen tvivl om, at en mand med hendes beskedne erfaring aldrig ville være blevet formand for Socialdemokraterne. Thorning-Schmidt er blevet valgt, fordi hun er ung, kvinde og – efter nogles mening – gør sig godt i medierne. I sin tid i Europa-Parlamentet gjorde hun sig mest bemærket ved at intrigere mod sine kollegaer og blande sig i deres fagområder. Det er heller ikke sådan, at Thorning-Schmidt i de halvandet år, hun har beklædt posten, har været en helt fantastisk formand. Tværtimod har hun i lange perioder vist en næsten enestående evne til at begå alle tænkelige- og utænkelige fejl. Jeg husker stadig, hvordan man – samme dag Socialdemokraterne fik den dårligste meningsmåling nogensinde (19%) – kunne se et billede af en jublende glad Thorning-Schmidt på forsiden af Ekstra-Bladet under overskriften Thorning springer ud som fotomodel.

Et bemærkelsesværdigt karakteristika ved den socialdemokratiske formand er i øvrigt, at hun lider af en akut “talerstols-allergi”, der stort set forhindrer hende i at deltage i folketingsdebatterne (når de ikke handler om EU). Hverken i dette- eller sidste års åbningsdebat sagde Thorning-Schmidt så meget som et eneste ord, alt imens Anders Fogh – i hvert fald i 2006-udgaven – udførte et veritabelt stand-up-show, der dog gik næsten ubemærket hen i medierne.

I de sidste par måneder har Thorning-Schmidt kunnet læne sig tilbage og se på, mens medierne – især TV2 og DR – har kastet sig over Dansk Folkeparti og regeringen. Ud over det evindelige Vi vil have velfærd frem for skattelettelser, har man stort set intet hørt til hende, alligevel kan man hele tiden læse, hvor fantastisk hun klarer sig, og at det næsten alene er hendes fortjeneste, at oppositionen nu har flertal i de fleste målinger. Sandheden er, at hun intet har lavet, men udelukkende profiteret af mediernes hetz mod regeringen og støtteparti, en hetz, der, som eksemplet med nedskæringerne på børnepasningsområdet viste, i overvejende grad er baseret på løgne og fordrejninger.

Forhåbentlig vil mediernes fokus inden længe igen rette sig mod det konkrete indhold af Thorning-Schmidt og Socialdemokraternes politik, men inden da skal vi nok lige have kogt suppe på de sidste rasende angreb mod regeringen og Dansk Folkeparti.

Apropos dette indlæg, vil jeg inden for kort tid skrive en lang artikel om Helle Thorning-Schmidt og hendes første tid som socialdemokratisk formand.

Rohdes udtalelse op i TV2’s bestyrelse


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: