Posted by: JanChris | 21/11/2006

Hvem har brug for fjender med sådan nogle venner?

I disse år kan man iagttage et mærkeligt fænomen blandt visse medlemmer af det, man kunne kalde den danske elite. Disse – for manges vedkommende – højtuddannede personager, der findes blandt journalister, jurister, politikere og andet godtfolk er blevet ramt af et akut selvhad (jeg har desværre ikke kunnet finde den præcise medicinske term). Jeg kan dog berolige med, at der ikke er tale om, at disse mennesker forvolder direkte fysisk skade på sig selv, nej hadet er rettet mod visse af deres landsmænd, ja sågar et flertal af deres landsmænd, for nemheds skyld kan vi kalde det folket.

Der er ikke tale om imamer, der rejser til Mellemøsten for at fortælle løgnehistorier om Danmark og danskere og skabe en stemning af had mod vores lille kongerige. Alligevel har den lille elite, jeg her skriver om, meget tilfælles med disse særegne religiøse forkyndere: Begge grupper nærer et indædt had til Danmark og det danske samfund, så længe det er i hænderne på de forkerte – og det er Danmark i øjeblikket. En ond, ond regering med støtte fra et endnu ondere, ja næsten ubeskrivelig ondt støtteparti har nu været ved magten i fem år. Det er slemt nok i sig selv, men værst af alt er dog de love, disse helt igennem slette mennesker har vedtaget. Tænk sig at ville begrænse tilstrømningen af mennesker fra fjerne verdensdele med helt andre kulturer og religioner, end vi er vant til. Nu kan man sågar se på TV hver aften, at de sender folk hjem, der har været her i årevis. Ved de da slet ikke, at globaliseringens uskrevne lov befaler os at tage imod alle, der banker på vores dør, og opfatte dem som en berigelse af vores fattige, tilbagestående kultur? Det er nemlig os, der er håbløst tabt bag modernitetens vogn, hvis ikke vi har forstået, at vi bare har af at efterleve religiøse påbud fra det 7. århundrede her i landet. Sandt at sige, tror jeg faktisk også vi har forstået det nu, det manglede da også bare. Utroligt, hvad nogle få trusler af forskellig art og lidt afbrænding af diverse effekter kan bevirke…

Under alle omstændigheder er det dog svært at føle sig som dansker med sådan en regering. Derfor er det heller ikke noget problem at sprede lidt, lad os kalde den, negativ propaganda i udlandet. Måske fortælle lidt om den omsiggribende islamofobi her i landet. Man kunne lade sig interviewe til 60 Minutes, eller stille sin ekspertise til rådighed for den helt igennem saglige og upartiske Europæiske Komité mod Racisme og Intolerance. Man kunne selvfølgelig også starte i det små, men så til gengæld gøre det på næsten daglig basis. Bare sådan et diskret tip til en tyrkisk avis eller tre, om at man i danske skolebøger sammenkæder islam og terror. Så har man ikke alene skadet regeringen og Danmark, man har også givet sig selv noget at skrive om de næste par dage – to fluer med ét smæk, kunne man sige. Ikke, at der er noget nyt under solen, Kamal Qureshi, Tøger Seidenfaden, Bashy Quraishy, Eva Smith, Villy Søvndal, Svend Auken og mange andre har i årevis fortalt om det racistiske, fremmedfjendske danske samfund til alle udenlandske journalister med en puls, undskyld diktafon, men det er nu alligevel skønt at se, når tingene lykkes. Skulle Danmark gå hen og blive mål for et terrorangreb på grund af disse indiskretioner, er det selvfølgelig uheldigt, men ikke værre end, at man altid kan give regeringen, Dansk Folkeparti og Jyllands-Posten skylden.

Mange Politiken-læsere i Tyrkiet


Responses

  1. Ja, det var jo også en stor dag, da vi havnede som nr.1 på Israels liste over fjender!!! (undskyld ironien, men…)

    …ellers så taler dit indlæg for sig selv!

    redaktøren


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: