Posted by: JanChris | 12/11/2006

Motivationen bag “Den Store Dhimmi-Liste”

I lyset af de seneste års heftige debat om islamisme – ikke mindst i kølvandet på Muhammed-krisen – mener jeg, det er på tide at få et overblik over, hvordan de offentlig kendte debattører forholder sig til fænomenet. Kæmper de imod i større eller mindre grad, med de personlige-, politiske- eller karrieremæssige konsekvenser, det måtte have? Eller har de opgivet enhver form for modstand og tværtimod indtaget den stik modsatte rolle som forsvarer for de fundamentalistiske muslimer og deres værdier?
Ved hjælp af min ”Store Dhimmi-Liste” vil jeg prøve at give svaret. En dhimmi er en ikke-muslim, der har accepteret, at muslimerne er hans herrer og, at han derfor må underkaste sig deres ønsker. Dhimmien må blandt meget andet leve med en begrænsning af sin ytringsfrihed, der ikke tillader ham eller hende at kritisere islam eller religionens tilhængere. Det er suverænt den pågældende muslim, der bestemmer, om en krænkelse har fundet sted. Lever dhimmien ikke op til sine forpligtelser, har muslimer i sidste ende ret til at slå vedkommende ihjel.
Min liste, der uretfærdigt nok ikke indeholder bloggere, består af offentlig kendte personer – især politikere, politiske kommentatorer og forfattere, men også bl.a. islamforskere og erhvervsledere – der har særlig markante holdninger i forhold til islam og eller indvandringen. Man kommer altså ikke på listen ved f.eks. som MF’er for Dansk Folkeparti at være kritisk over for islam og muslimer, eller omvendt som Radikal være positiv over for religionen og dens tilhængere. Ud over Flemming Rose, der er et exceptionelt tilfælde, findes der ingen journalister på listen. Det skyldes selvfølgelig, at medlemmerne af denne faggruppe ikke må formodes at give udtryk for personlige holdninger, når de udfører deres arbejde. Jeg har ikke inkluderet racister, autonome eller andre personer uden for pædagogisk rækkevidde, ligesom jeg selvfølgelig ikke har muslimer med på en Dhimmi-Liste. Rækkefølgen i de enkelte kategorier er tilfældig.
Ud over de personer, der optræder under kategorierne, har jeg valgt at nævne en række andre debattører – igen i tilfældig rækkefølge – der er blevet valgt fra, fordi de efter min mening ikke har været helt så markante som de 53 udvalgte. Listen opdateres løbende. Kommentarer og forslag modtages gerne.
Se listen ved at klikke her.


Kommentarer

  1. Ser ikke ud til at virke? Ellers kan man muntre sig med denne:

    http://hodja.wordpress.com/2006/08/13/islamofob-testen/

  2. Det skulle virke nu. Jeg havde lidt problemer med skrifttypen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: