Posted by: JanChris | 31/10/2006

“Dansk Folkeparti ville lade en muslim drukne”

I dagens P1-debat mødtes Dansk Folkepartis Søren Krarup med medlem af Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse, Peter Norsk, der til daglig er professor i rummedicin! Norsk er kendt som en notorisk DF-hader, der opererer i et meget skingert toneleje. Debattens udgangspunkt var tidligere statsminister Poul Schlüters udtalelse i Information om, at “Pia Kjærsgaard står for en politisk kultur, der er rædselsfuld.” Norsk erklærede sig helt enig og satte trumf på med følgende tænkte scenario: “Hvis der skal reddes tre mennesker, der er ved at drukne, op af vandet: en jøde, en kristen og en muslim, så ønsker Dansk Folkeparti kun at redde jøden og den kristne og vil lade muslimen drukne.” Meget lavere kan man vel ikke synke. Ved Norsk ikke, at selvom man ikke kan eller vil redde hele verden, er det ikke ensbetydende med, at man ikke vil hjælpe sin næste – muslim eller ej – hvis han eller hun er i nød?

Det er netop folk som Norsk, indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen havde i tankerne, da han i sin nyligt udkomne bog kaldte de Konservatives permanente angreb på Dansk Folkeparti for “ulækre og skammelige.” Med en omskrivning af en slidt vending kan man med rette sige om DF, at når de har venner som de Konservative, behøver de ingen fjender.

Selvom Norsk og co., heriblandt især Konservativ Ungdom, hader Dansk Folkeparti som pesten, bør de ikke glemme, at de lever på DF’s nåde. Uden Pia Kjærsgaard og co. var der ingen ministertaburetter til det, Søren Espersen kalder “et latterligt lille parti.” Apropos Espersen var han for nylig sammen med bl.a. Frank Jensen og andre Grønlandsordførere på besøg på verdens største ø. De pågældende politikere skulle selvfølgelig ud at spise på Nuuks dyreste restaurant, hvor jeg tilfældigvis også befandt mig. Fra min plads et par meter væk fra de veloplagte politikere, kunne jeg høre Espersen tale om “den store forbrødring” med Pia Christmas-Møller. Nu er borgfreden imidlertid fortid – intet tyder på, at vi har hørt det sidste til striden mellem de to partier.


Kommentarer

 1. Henledt af link på Uriasposten omkring Peter Norsk.

  Sagde noget “skinger tone i debatten” underforstået DF’s tone ?
  Dette er langt det mest skingrende vås jeg længe har hørt, men typisk fra de selvhellige på begge politiske fløje, at misundelsen over DF’s politik og popularitet i befolkningen skal udmøntes i de mest sindssyge postulater som dette.

  Denne blog er forøvrigt lagt på mine foretrukne!

 2. Ja, Peter Norsk er meget skinger og ganske rigtigt repræsentativ for de politisk korrekte på begge fløje, der – på trods af alle uenigheder – er forenede i deres had til DF. I øvrigt har jeg lige lånt bogen Løkkeland om Lars Løkke Rasmussen. Deri kan man læse følgende citat: (…)”Derfor er det ødelæggende at forsøge at danne et billede af, at en troværdig samarbejdspartner – i forhold til handling – kun er med i mangel af bedre, og at samme partner ikke er på niveau med os andre. Det er både skammeligt og ulækkert. Og i øvrigt også ringeagtende over for én selv.” Tag den, Peter Norsk, Mads Lebech og mange andre konservative.
  Når din kommentar først kan læses nu, er det fordi jeg tidligere er blevet oversvømmet med spam og derfor nu er nødt til at godkende alle kommentarer.
  Det glæder mig, du kan lide min blog.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: