Posted by: JanChris | 30/10/2006

Venstreorienterede Deadline-værter

Der tales meget om den politiske slagside i DR, og der er for mig at se ingen som helst tvivl om, at der er noget om snakken. Det er ikke sådan, at alle medarbejdere går og konspirerer mod regeringen, Dansk Folkeparti, USA og Israel, men der hersker en venstreorienteret indforståethed i ledelsen og blandt journalisterne med hensyn til emner som udlændingepolitikken, Irak-krigen og Mellemøstkonflikten. Konsekvensen er, at historierne næsten altid vinkles på samme måde. Viljen og evnerne til at se tingene fra andre sider er simpelthen ikke tilstede. Er det god journalistik, når 99 ud af 100 indslag om Bush tegner et uhyre negativt billede af ham og hans regering? Et eller andet godt må der vel være ved manden, ellers var han vel ikke blevet genvalgt. Hvorfor hører vi kun dårlige ting om situationen i Irak? Trods alt er der mange irakere, der har fået det bedre efter Saddam Husseins fald. Hvad angår udlændingepolitikken kunne man jo – i stedet for kun at kigge på dem, der skal rejse hjem mod deres vilje – se på de udlændinge, der har fået lov til at blive, selvom de kun opholder sig i Danmark af økonomiske årsager og ikke var forfulgte i deres oprindelseslande. Hvor mange danskere er blevet udsat for vold, voldtægter, trusler etc. fra folk, der ikke burde være her i landet, og omvendt, hvor mange er blevet sparet for de lidelser på grund af den nuværende regerings stramninger? Det må da være mere interessant end enkeltsager, der kun er med til at forplumre det samlede billede.

Den værste propaganda på DR findes nok på P1, men nedenunder vil jeg beskæftige mig med DR2’s Deadline, der trods alt er ét af statsradiofoniens nyhedsmæssige slagsskibe. I det følgende vil jeg sandsynliggøre, at samtlige værter på programmet er venstreorienterede:

Kurt Strand: Den erfarne journalist, der fra naturens hånd har meget, meget svært ved at lægge skjul på, hvem han har sym- og antipatier for, har været ansat på de venstreorienterede aviser, Aktuelt, Demokraten Weekend og Socialistisk Dagblad, inden han logisk nok endte på DR. I 2000 skrev Strand en kronik i Jyllands-Posten, hvor han advokerede for subjektiv journalistik: “Der er et skrigende behov for, at journalister vedkender sig deres personlige holdninger og følelser og åbent tør sortere, analysere og forklare med subjektivitet som arbejdsmetode.” (Jyllands-Posten, 26.03.00) Strand praktiserer selv denne form for journalistik, så ingen kan være i tvivl om, hvor han befinder sig i det politiske spektrum. 

Adam Holm: Var fra 2001-2005 debatredaktør på Politiken. Så behøver man vist ikke at sige mere…

Martin Breum: Var medstifter af det venstreorienterede månedsblad, Press, og har bl.a. været Afrika-korrespondent for Information, informationschef for Det Danske Center for Menneskerettigheder og, så vidt jeg husker, tilknyttet Det Radikale Venstre i en eller anden funktion? Det skal dog siges, at Breum helt klart er den mindst venstreorienterede journalist på Deadline.

Nynne Bjerre Christensen: Jeg tror bare, jeg vil bringe følgende citat uden kommentarer: “Religionsdiskussionen i konventet er kulminationen på en sammenkædning af religion og EU, der startede ved murens fald, og som i stigende grad har vundet indpas. Tendensen er farlig, fordi betoningen af kristne værdier i bedste fald marginaliserer muslimer – og i værste fald gør dem til det primære fjendebillede.” (Ræson, 09.12.03)

Jes Stein Pedersen: Værten på Deadlines 2. Sektion er tidligere redaktionschef på Politiken, hvor han bl.a. skrev ledere. Dengang gav han, ikke overraskende, udtryk for sin foragt for DF: “I kampen om kulturmagten er Dansk Folkeparti altså nødt til at bekæmpe DR for at nå sit mål, der er at få meldt Danmark ud af verden.”

Asmaa Abdol-Hamid: For et par måneder siden var den fundamentalistiske muslim (hun vil bl.a. ikke give mænd hånden) Adam Holms medvært i programmet, Adam og Asmaa. Den tørklædeprydede kvinde er byrådskandidat for Enhedslisten i Odense og nærer sympatier for Hizbollah.

Af tidligere værter kan også nævnes Christine Antorini, tidligere SF’er og i dag medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, samt Jacob Rosenkrands og Claus Hagen Petersen, der ligeledes begge er venstreorienterede.

Hvis der så er nogen, der vil imødegå min kritik ved at nævne Connie Hedegaard, kan jeg kun sige, at regeringens gøgeunge med sine kulturradikale synspunkter, som hun også diskret fremfører i regeringen, passede fint ind i programmet.

Alle værter blev ansat af Arne Notkin, en frygtindgydende debattør, man ikke skal lægge sig ud med.


Kommentarer

 1. Hov, du glemte Martin Krasnik. Er han også venstreorienteret?

 2. DR må og skal gøres til betalingskanaler, der kan til- og fravælges efter lyst og behov.
  Vi lever i 2006. Det er urimeligt, at man i et frit land skal acceptere et Licens-Gestapo, der kan pudses på mennesker, blot fordi de ejer et radio- eller fjernsynsapparat.
  Det burde være en selvfølgelig nærliggende opgave for en borgerlig regering at sørge for det.

  falkeøje

 3. Gunnar, når jeg ikke har inkluderet Martin Krasnik i min artikel, er det fordi, jeg ikke ved, hvor han står politisk. Jeg har set ham skrive, at muslimer i Danmark er udsat for en hetz, og jeg har hørt ham sige, at han synes, diskrimination er ét af de vigtigste emner at diskutere. Det lyder jo ikke særlig højreorienteret, hvis det er det, du insinuerer. Omvendt har han jo skrevet en bog, “De retfærdige”, (som jeg ikke har læst), hvor han dokumenterer truslen fra islamismen. Under alle omstændigheder er Krasnik den bedste journalist, der nogensinde har været på Deadline. Alene hans tilstedeværelse gjorde det umagen værd at se programmet.
  I øvrigt er de gode journalister efter min mening dem, om hvem man ikke ved, hvor de sætter deres kryds på valgdagen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: